Vd:n för HSB Skåne anklagas för svågerpolitik i företaget. Foto: SARA STRANDLUND
Vd:n för HSB Skåne anklagas för svågerpolitik i företaget. Foto: SARA STRANDLUND

Ville avskaffa svågerpolitiken – anställde delar av sin familj

Publicerad

Vid en stor skandal 2008 sparkades HSB Skånes dåvarande vd och ordförande, efter anklagelser om bland annat svågerpolitik och lyxkonsumtion för medlemmarnas pengar.

Nu har företagets vd sedan nio år tillbaka, Ann Irebo, hamnat i ett liknande blåsväder.

HSB Skåne har anställt nära och kära till både Irebo och andra chefer i företaget, visar en granskning som Sydsvenskan har gjort.

Efter anklagelser om svågerpolitik och lyxliv betalt av medlemspengar, sparkades HSB Skånes tidigare ordförande Larry Andow och vd:n Roy Hansson från sina arbeten år 2008. På årsstämman samma år avsattes hela styrelsen hos HSB Skåne. 

När Ann Irebo tog över posten som vd 2008 garanterade hon att en god etik och moral skulle införas på företaget. Irebo ville att onödiga ekonomiska utlägg och svågerpolitik skulle bort från företaget. I ett policy-dokumet stod det också att man skulle gå ”längre än vad som enligt lagstiftningen krävs” för att städa upp, skriver Sydsvenskan i sin granskning om HSB-toppen. 

Ann Irebo rekryterades från HSB Skånes konkurrent Riksbyggen. Med sig från företaget fick den nya vd:n också med sig flera av sina gamla arbetsgivare, som nu sitter som chefer på HSB Skåne.

Får inte anställas av direkt släkting

Vid Sydsvenskans granskning framkommer det att den svågerpolitik som Ann Irebo sagt sig vara emot, fortfarande i viss mån existerar i företaget. Sex chefer i ledningsgruppen har bland annat barn som arbetar på HSB Skåne.

– Vi har länge haft som princip att hjälpa unga att få jobb. Ett av mina barn jobbar till exempel på företaget i sju veckor under sommaren, men det gör många andra ungdomar också. Den policy vi har är att anställningen inte får göras av en direkt släkting, säger Ann Irebo till Kvällsposten.

Även den före detta flickvännen till Ann Irebos son arbetar på HSB Skåne, som HR-chef med en årslön på 600 000 kronor.

Använder dotterns cateringfirma

Irebos dotter, Cecilia Irebo, har också arbetat för HSB Skåne. I hennes fall gäller det jobb i olika cateringsammanhang. När HSB Skåne hade sitt 80-års jubileum i januari 2015 jobbade dottern för företaget för första gången. Jubileumsfesten hölls på restaurang Glasklart i Malmö, där Cecilia Irebo arbetade som restaurangansvarig.

– Eventet på Glasklart bokades av marknadsföringsavdelningen, jag hade ingenting med det att göra, säger Ann Irebo.

Efter festen har Cecilia Irebo även dykt upp i andra sammanhang. Detta med cateringföretaget Umami, tidigare Events by Irebo, där hon i styrelsen satt som ledamot med sin suppleant: Ann Irebo. Cateringföretaget samarbetar med HSB Skåne i flera fall, allt från att servera mat på fester till den veckovisa lunchleveransen som kommer till huvudkontoret. 

– Vi anlitar flera olika cateringföretag, Umami är bara ett av dem. Marknadsavdelningen kände att det skulle vara kul med lite förnyelse, därför började vi använda Umami emellanåt.

Fler personliga kopplingar till Ann Irebo hittade Sydsvenskan också i sin granskning. Så som hennes nära vän, mäklaren Anna Lena Albäck, som fick i uppdrag att marknadsföra HSB Skånes nybyggnation i Lund. Anna Lena Albäcks son arbetar även han på HSB Skåne.

"Det har hamnat ur kontext"

Ann Irebo har svårt att se hur hennes nära kopplingar till personer i företaget skulle kunna räknas som svågerpolitik och håller inte med om uttrycket.

– Här tycker jag att ordet svågerpolitik har hamnat ur sin kontext. Jag vill inte att HSB Skåne ska ses på det sättet. Naturligtvis blir jag oerhört ledsen när jag hör att det uppfattas så, säger Ann Irebo.

HSB Skåne kommer att se över sina riktlinjer, efter granskningen.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag