En villa stod i lågor på söndagen. Foto: Carl Carlert
En villa stod i lågor på söndagen. Foto: Carl Carlert

Villa stod i lågor – utvecklad brand

Publicerad

En villa i Högsby, Kalmar län, stod på söndagen i full brand.

Flera hus ligger nära intill och spridningsrisken var därmed stor.

– Villan är i stort sett övertänd, lågor går igenom taket, säger Anders Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Oskarshamn.

Lågor slog ur taket från en villa i Högsby, Kalmar län på söndagen. Larmet om den fullt utvecklade branden kom klockan 12.17 och räddningstjänsten har precis inlett sitt arbete på platsen.

– Vi är precis i starten på vår insats. Räddningstjänsten lägger förmodligen ut slangsystem nu för att förbereda släckning, säger Anders Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Oskarshamn.

Stor spridningsrisk

Den brinnande villan ligger tätt intill andra bostadshus och spridningsrisken är därför stor.

– Husen ligger kloss i kloss, det är kort avstånd emellan. Det kan bli så att vi inriktar oss på det som går att rädda, villan kanske kommer få brinna ned. Vi får se när vi har kommit längre i arbetet. Vi kommer att försöka vattengjuta närliggande byggnader, vilket betyder att vi gör det blött och besvärligt för elden.

Ingen ska ha befunnit sig i villan.

– Ingen, varken djur eller människa var i huset, säger Anders Sjöberg.

Strax före klockan 14.30 hade stora delar av byggnaden brunnit ned.

 

Texten uppdateras.

Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag