Huset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen. Foto: JAN EMANUELSSON/TOPNEWS
Huset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen. Foto: JAN EMANUELSSON/TOPNEWS

Villa övertänd – en person till sjukhus

Publicerad

En villa började brinna kraftigt i Perstorp under natten till tisdagen. Huset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen och brann ner till grunden.

En person har förts till sjukhus med lättare rökskador.

Larmet inkom vid 02-tiden under natten till tisdagen. När räddningstjänsten kom till platsen var huset redan övertänt och gick inte att rädda.

Fem personer ska ha befunnit sig i villan, men alla tog sig ut på egen hand eller med hjälp av räddningstjänsten.

– En person ska ha fått åka till sjukhus med ambulans för lättare rökskador. De andra fyra klarade sig utan skador, säger Dan Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

 Räddningsstyrkor från Perstorp, Hässleholm och Tyringe arbetade på platsen under natten.

– Styrkan från Perstorp är kvar och inriktar sig på att förhindra spridning till omkringliggande fastigheter, säger Dan Svensson, strax efter 03.30-tiden.

Marielle Theander Olsson
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag