En tvåplansvilla står i brand i Lanna, Värnamo. Foto: Sebastian NäsströmEn tvåplansvilla står i brand i Lanna, Värnamo. Foto: Sebastian Näsström
En tvåplansvilla står i brand i Lanna, Värnamo. Foto: Sebastian Näsström
Ett 20-tal brandmän jobbar på platsen. Foto: Sebastian NäsströmEtt 20-tal brandmän jobbar på platsen. Foto: Sebastian Näsström
Ett 20-tal brandmän jobbar på platsen. Foto: Sebastian Näsström

Stort räddningspådrag efter kraftig villabrand

Publicerad

En brand härjar i en tvåplansvilla i Lanna, Värnamo.

Samtalet kom in 15.40 på söndagen till SOS och flera styrkor är kallade till platsen.

– Elden började på bottenvåningen, men nu står hela villan i brand, säger David Högberg, inre befäl vid Räddningstjänsten Jönköpings län.

I Lanna, Värnamo, står en tvåvåningsvilla i brand. 

– Det började med lågor på villans bottenvåning, sedan spred det sig till det andra planet. Branden blev sedan fullt utvecklad och hela villan stod i brand, säger David Högberg, inre befäl vid Räddningstjänsten Jönköpings län.

SOS larmades om händelsen vid 15.40 på söndagseftermiddagen. Ett 20-tal brandmän arbetar med att släcka branden. Ambulans ska också vara på plats.

– Vi har resurser där från bland annat Värnamo och Bredaryd, säger David Högberg.

Vid 17-tiden avtog lågorna, men mycket pulserande rök finns fortfarande kvar.

– Bara för att man inte ser lågor innebär det inte att faran är över. Att det finns så mycket rök kvar brukar innebära att det finns gnistor i väggar och tak, det är nästan ännu svårare att släcka. Lågor ser man åtminstone och då vet man var man ska arbeta, gnistorna är knepigare.

Inga personskador

Ingen ska befinna sig i villan och inga personskador är inrapporterade.

– Polis har varit där med patrull, men jag vet inte mycket mer än att branden är fullt utvecklad, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid Polisregion Öst.

Brandkåren väntas arbeta med släckningsarbetet under flera timmar på söndagskvällen.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag