Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill stödja lokala restauranger – bjuder alla anställda på lunch

Bostads- och Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) berättar om regeringens åtgärder för att hjälpa svenska företag igenom krisen.
Dan Klittbo, vd på Protega.Foto: Privat
Protega kommer att bjuda alla sina anställda på lunch från någon av Trelleborgs restauranger varje dag fram till påsk.Foto: Piqsels

Restaurangerna går på knäna för att få friska gäster att besöka dem, köpa presentkort eller ta en take away.

Trelleborgsföretaget Protega drar nu sitt strå till stacken genom att bjuda sina anställda på lunch från lokala restauranger varje arbetsdag fram till påsk. 

– Ingen ska behöva gå omkull, säger vd:n Dan Klittbo.

Från och med i morgon fredag kan de 13 anställda på Protega i Trelleborg lämna matlådan hemma. Företaget kommer nämligen att bjuda alla medarbetare på mat från någon av Trelleborgs lunchrestauranger.

– Det är hemskt att så många restauranger är på väg att gå under. Vi gör vad vi kan för att hjälpa till, säger Protegas vd Dan Klittbo. 

Dan Klittbo poängterar att de givetvis inte bara kommer att stödja en restaurang utan att de kommer köpa mat från olika ställen varje dag. 

– Vi kommer att beta av dem allihopa en efter en med start i morgon, sen kör vi varje dag fram till påsk så får vi se hur läget ser ut då.

Hoppas att fler hakar på

På Protega är de 13 anställda, men vissa dagar hålls kurser och då är ytterligare 15-20 personer på plats. Även de kommer att bli bjudna på en god take away från någon av Trelleborgs lunchrestauranger. 

Syftet är att stödja restaurangerna så gott det går i coronakrisen, men förhoppningen är också att inspirera andra företag till att göra samma sak.

– Vi måste hjälpas åt, många bäckar små, säger Dan Klittbo.

Missa inga nyheter! Ladda ner KvP:s app – och slå på notiser – för senaste nytt. 

Bo Gustafssons företag tillverkar alcogel under coronakrisen – 500 kilo handsprit åt gången.