Nina Persson från Cardigans gästar Debaser i Malmö tillsammans med Niclas Frisk och Titiyo. Foto: Sandra Henningsson
Nina Persson från Cardigans gästar Debaser i Malmö tillsammans med Niclas Frisk och Titiyo. Foto: Sandra Henningsson

Vilken trio för En kväll

Publicerad
Uppdaterad
Nina Persson från Cardigans, Niclas Frisk från Atomic Swing och Titiyo gör ett exklusivt framträdande på Debaser i Malmö.
I mellandagarna (28 december) framför de låtar förknippade med artisten Dusty Springfield.
Bakom kvällen, som kallas ”En kväll med Dusty”, står Gudrun Hauksdottir som en gång drog i gång klubbsuccén Kinky klubb i Malmö.
– Det är fullständigt galet vilken succé det här har blivit, säger hon om ”En kväll”.
Det har varit fullt tidigare gånger, det vill säga 500 personer per kväll. Senast hyllade man Joni Mitchell och bland andra Ebba Forsberg uppträdde.
– Det gäller att hitta artister som är tillräckligt intressanta. Jag märkte att många unga kvinnor hade Joni Mitchell som förebild.

Privata kontakter

Men hur lyckas du engagera stjärnor som Nina Persson, Niclas Frisk och Titiyo?
– Genom privata kontakter. De vet vem jag är och litar på att det blir bra och kul trots att det är taskigt betalt.
Även Helena Josefsson, Per Sunding och Moto Boy ansluter på scen och sångarna backas av Aftonorkestern med stråkar och blås. Dessutom bjuder man på dokumentärfilm.


Kanske Bowie...

– Vi har ett samarbete med ”Musikbyrån” som plockar fram verkliga godbitar ur SVT:s arkiv. I jul blir det filmer från Sverige med Joe Tex och Gladis Knight.
Succén kommer att fortsätta nästa år.
– Men då kanske gubbarna kommer in. Vi funderar på Pet Shop Boys, New York Dolls, Ramones och David Bowie.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag