Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vildsvin jagat mitt
i centrala Malmö

Foto: Patrick Persson
Foto: Patrick Persson
Foto: Patrick Persson

Ett vildsvin tog sig in i centrala Malmö sent på tisdagskvällen.

Den har jagats under natten av skyddsjägare som kallades in av polisen.

Fem polispatruller har funnits på plats vid Pildammsparken.

- Djuret kommer troligen att skjutas om vi hittar det. Annars finns risk att allmänheten kan komma till skada, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion syd.

På onsdagsmorgonen har polisen fortfarande inte hittat vildsvinet och insatsen är avbruten.

Ett vildsvin syntes i centrala Malmö vid halvettiden natten mot onsdagen. Vittnen larmade polisen klockan 00.26. De hade sett vildsvinet i närheten av Pildammsparken.

Polisen tillkallade skyddsjägare.

– Vi biträder skyddsjägaren och ser om vi kan lokalisera vildsvinet i Pildammsparken. Det kommer förmodligen att skjutas. Det är inte lätt att få ut den i rätt miljö. Den är rätt så stressad och risken finns att både djuret och allmänheten kan komma till skada, förklarade Magnus Lefèvre vid polisregion syd strax efter klockan 02.

– Nu nattetid är det inte så mycket folk ute, men när exempelvis dagis öppnar i morgon kan det bli kaos, konstaterar han.

Fem polispatruller har varit inblandade i sökandet efter vildsvinet.

– Vi får se hur länge vi håller på. Den är ju skygg och kan ha hittat ett ställe där den gömmer sig. Än så länge har den inte varit farlig varken för oss eller för allmänheten, säger Magnus Lefèvre vid halvtretiden natten mot onsdagen.

Polisen har slutat leta

På onsdagsmorgonen var vildsvinet fortfarande inte lokaliserat och polisen har avbrutit sin insats.

Djuret sågs senast vid 02-tiden, fortfarande i närheten av Pildammsparken.

– Det är ingen som söker aktivt efter det här djuret. Är det så att vi får in nya observationer på morgonen kommer vi agera utefter det, säger Maya Forstenius på polisens ledningscentral.

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​