Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Viktigt att utesluta att mördaren går fri"

Catarina Lundbäck, Expressens kriminalkrönikör. Foto: THOMAS ENGSTRÖM

Trots att ingen misstänkt finns i livet fortsätter polisen att utreda omständigheterna kring den döda familjen i skånska Bjärred.

– Inte minst är det viktigt att definitivt utesluta möjligheten att en gärningsperson går fri, säger Expressens kriminalkrönikör Catarina Lundbäck.

Polisen är fortsatt förtegen om mordutredningen som inletts efter att fyra familjemedlemmar hittats döda i Bjärred. Familjens döttrar fick hemundervisning av medicinska skäl och pappan hade dragit ner på arbetstid innan de alla fyra hittades döda.

– Det är viktigt att alltid utreda dödsfall som inte är naturliga för att få reda på vad som hänt. Inte minst för att anhöriga ska få svar, men också för att definitivt utesluta möjligheten att en gärningsperson går fri, säger Catarina Lundbäck, Expressens kriminalkrönikör.

 

LÄS MER: Grannen om flickorna – i somras tjoade de i poolen

 

Hur bedrivs den utredningen när alla inblandade förmodas vara döda?

– På samma sätt som en vanlig mordutredning, med tekniska och rättsmedicinska undersökningar. Men det blir lite skillnad att höra anhöriga och personer i familjens närhet om vad som kan ha hänt. För dem blir det en ytterligare chock att gärningspersonen finns inom familjen.

Fyra röda rosor placerades innanför polisens avspärrningsband kring villan i Bjärred. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

LÄS MER: Samhället måste kunna se varningssignalerna 

 

Finns det något som tyder på att en utomstående person kan ha varit inblandad?

– Hittills har jag inte sett något som kan tyda på det, och polisen tror det inte heller. Andra i samhället har uttalat att familjen varit i kris och hade problem. Så allt pekar på att det hänt inom familjen.

Vad händer när utredningen är färdig?

– När utredningen är färdig läggs den till handlingarna, eftersom att allt tyder på att det inte finns någon gärningsperson i livet blir det ingen rättegång.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!