Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Victoria och Daniel  besöker Östra Göinge

På onsdag kommer Victoria och Daniel till Östra Göinge. Foto: Suvad Mrkonjic
Konst för barn, gårdsbutiksbesök och middag med lokal touch är några av programpunkterna som står på schemat när kronprinsessparet kommer på besök. Foto: Sven Lindwall
Det återstår att se om Estelle följer med till Östra Göinge. Foto: Guido Ohlenbostel

Kungligt värre blir det i Östra Göinge när kronprinsessparet dyker upp på onsdag i nästa vecka. Konst för barn, gårdsbutiksbesök och middag med lokal touch några av programpunkterna.

– Det känns väldigt spännande och lite nervöst, säger Ingrid Persson som driver Nedanbäcks Gård

På onsdag får Östa Göinge kungligt besök. Kronprinsessparet har blivit inbjudna av Göinge näringsliv och ska besöka Medvind i Glimåkra, Wanås Gods & Konst samt Nedanbäcks Gård i . 
Temat för besöket är "Från småskalighet till storskaligt med kulturella inslag".

– Det är helt fantastiskt att vi får hit dem. Hoppas att de tycker det är angenämt att vara här, säger Anita B Svensson från Göinge Näringsliv som är initiativtagare till besöket, till Kristianstadbladet.

Kronprinsessan

På Wanås Gods & Konst är man förväntansfulla inför besöket. Bland annat ska det bjudas på lunch och så ska kungligheterna få ta del av hur man jobbar med ekologi i stordrift samt hur man arbetar med konst och pedagogik tillsammans barn.

– Vi är glada över att få presentera hur vi arbetar, jag tror att det är intressant för kronprinsessparet att få ta del av, eftersom både prins Daniel och kronprinsessan Victoria har ett engagemang i barn och unga. Det är en stor glädje att få ta emot dem, säger Elisabeth Millqvist, verksamhetschef och konstnärlig ledare på Wanås Gods & Konst.

Carl-Philip

På eftermiddagen bär det av till familjejordbruket Nedanbäcks Gård.

– Det är första gången vi får kungligt besök. Det känns väldigt spännande och hedrande, och lite nervöst, erkänner Ingrid Persson som driver gården tillsammans med sin man Per-Åke.

– De kommer att gå rundvandring och sen blir det fika på eftermiddagen.

Kronprinsessparet kommer även att äta middag i bygden, förrätten står Nedanbäcks Gård för.

Vad det kommer bjudas på är dock än så länge sekretessbelag och hemligt.

Samma dag har prins Carl-Philip uppdrag i Köpenhamn. Han kommer att tala vid invigningen av Ordrupgaards höstutställning om konstnären Carl Larsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!