Vi söker Sydsveriges bästa sportchef

Publicerad

Vill du ansvara för bevakningen av några av Sveriges hetaste idrottslag, som Malmö FF, Rögle, LDB FC Malmö, Helsingborgs IF, Växjö Lakers, Malmö Redhawks och IFK Kristianstad? Då är det här jobbet för dig.

Kvällspostens sportchef Kent Hansson går i pension början på nästa år. Vi söker nu hans ersättare. Kvällsposten står samtidigt inför en digital satsning som också berör sportredaktionen.

Som sportchef på Kvällsposten har du ansvar både för det administrativa och det redaktionella arbetet på sportredaktionen. Du deltar i det dagliga arbetet både som skribent och drivande chef. Du är ansiktet utåt för sportredaktionen, som en av flera krönikörer.

 

Vi söker dig som är driven, engagerad och som gillar kvällstidningsjournalistik. Du brinner för sport och tycker fortfarande om att vara ute på fältet. Du är nyfiken och idérik. Vi tror att du är en lagspelare som har lätt att kommunicera med din omgivning och som brinner för att skapa ett vinnande lag och utveckla vår journalistik tillsammans med den befintliga sportredaktionen.

 

Kvällsposten gör varje dag södra Sveriges största sporttidning, med mellan 20 och 28 sidor. Vi bevakar alla de stora ligorna och jobbar samtidigt med de stora avslöjandena. Vi jobbar också med digitala publiceringar på www.kvp.se och på vår mobilsajt, m.kvp.se. För dig är snabba publiceringar på de digitala plattformarna lika viktigt som papperstidningen. Du ser sociala medier som en naturlig del av jobbet.
Kvällspostens sportredaktion är en del av Expressens sportredaktion och som sportchef har du ett nära samarbete med sportcheferna på både Expressen och vår systertidning GT. Tillsammans med redaktionsledningen är du delaktig i utvecklingen av Kvällsposten.
I jobbet ingår arbete på kvällar och helger.
Fast anställning.

 
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Omkring 1 april.
Sista ansökningsdag: 9 januari 2013.
Skicka din ansökan till: jobb@kvp.se.


Frågor: Kontakta chefredaktör Martin Kroon, 040-602 01 00, martin.kroon@kvp.se, eller redaktionschef Susanne Lindén, 040-602 01 00, susanne.linden@kvp.se. Fackliga frågor besvaras av Eva Sternäng, 040-602 01 00.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kvällsposten är den största kvällstidningen i södra Sverige. Kvällsposten utkommer i Skåne, Blekinge, södra Halland och södra Småland. Kvällspostens hemsida är www.kvp.se Mobilsajten är m.kvp.se
Kvällsposten är en del av AB Kvällstidningen Expressen, som är ett helägt dotterföretag till Bonnier AB. AB Kvällstidningen Expressen omsätter 1,3 miljarder kronor och har ca 450 anställda.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag