Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vellinge vill göra stor spa- och hotellsatsning

Förlagan till den tänkta hotell- och spasatsningen på Näset är Ystad saltsjöbad.Foto: Pressbild
Förlagan till den tänkta hotell- och spasatsningen på Näset är Ystad saltsjöbad.Foto: Pressbild

Kommunstyrelsen i Vellinge vill bygga en ny hotell-, spa- och konferensanläggning i anslutning till Falsterbo Strandbad. 

– Jag tror att det finns ett behov för en större anläggning med faciliteter som inte finns i dag, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M) till Sydsvenskan.

Förlagan är Ystad saltsjöbad.

Enligt planen, som läggs fram som ett politiskt initiativ av Moderaterna. kommer anläggningen att ligga på parkeringen norr om Falsterbo Strandbad. Underlaget nämner att det skulle bli ”åtminstone 100 hotellrum”·

– Just nu är det lite tufft för hotellen på Näset, men vi ser ändå att Skanör–Falsterbo och Vellinge kommun som destination har utvecklats. Vi har väldigt mycket besökare, säger Carina Wutzler till tidningen.

Man ska i arbetet mot ett planförslag nu bland annat att titta på hotellets storlek, inriktning och eventuella aktörer för byggande. Enligt Carina Wutzler kommer förarbetet till en färdig detaljplan att ta minst tre år.

Kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M).Foto: JOHAN NILSSON/TT

Räknade med tio miljoner i förlust i år

Centerpartisten Rolf Erichs har drivit frågan i ett decennium genom budgetförslag, motioner och skrivelser.

– Och nu till min stora glädje noterade jag att M plötsligt anammat det här. Det här skulle kunna innebära att man till sist blir av med den förlust som vi har år efter år, säger Rolf Erichs till tidningen.

Kommunstyrelsen räknade i budgeten för 2020 med att Falsterbo Strandbad skulle gå back med närmare tio miljoner kronor i år.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!