Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Väskryckare gick till angrepp mot 87-åring

Polisen sökte efter de två väskryckarna på lördagen men hade vid 15-tiden inte fått tag i någon. Bilden är från ett annat tillfälle.Foto: Theo Elias Lundgren

De båda väskryckarna gick till angrepp mot en 87-årig kvinna i Värnamo på lördagen. Våldet var så brutalt att kvinnan föll handlöst till marken.

Rånet inträffade vid en parkeringsplats på Hantverkaregatan i Värnamo vid 11-tiden på lördagen.

- Vi har sökt med både hundpatrull och vanlig personal, men tyvärr utan att finna gärningspersonerna, säger länsvakthavande befäl Lasse Johansson till Kvällsposten.

Händelsen har rubricerats som rån. Kvinnan blev lindrigt skadad, men behövde inte uppsöka sjukhusvård.

- Det är himla fult att ge sig på gamla försvarslösa personer på det här sättet, säger Lasse Johansson. Det krävs inte mycket våld för att det kan hända allt möjligt med en så gammal människa.

Polisen har inget signalement på gärningspersonerna och vad man vet var de inte maskerade. Inga tillhyggen användes vid rånet. Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som känner till något om rånet.