Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Väska med noter försvann – dagar före premiären

Cornelia Beskow och Josef Wagner under en repetition av Den flygande holländaren, som har premiär på lördag.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

En väska med noter och anteckningar har försvunnit på mystiskt sätt.

Materialet behövs inför Malmö Operas premiär på lördag – och fortfarande är förhoppningen att de ska hittas.

– Vi har världens bästa publik som alltid hjälper oss, säger Torgny Nilsson, pressansvarig på Operan.

Det var i lördags som Malmö Opera slog larm på sociala medier. Två stora röda böcker med noter hade försvunnit tillsammans med viktiga anteckningar, något som Sydsvenskan var först med att berätta om.

En medarbetare på Malmö Opera cyklade med böckerna i centrala Malmö. Någonstans under färden försvann materialet – utan att den cyklande Opera-medarbetaren märkt något.

”Hjälp! En anställd har förlorat en väska på vägen från hemmet vid korsningen Amiralsgatan-Bergsgatan och Malmö Opera, förmodligen någonstans längs Bergsgatan-Friisgatan-St Johannesgatan, i dag lördag ca kl 10. Väskan är en Longchamp Le Pliage med tre initialer inbrända i lädret”, skrev Malmö Operas kommunikatör Torgny Nilsson i efterlysningen på lördagen.

https://www.instagram.com/p/BtGraQuBU7a/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

På måndagen är materialet fortfarande försvunnet. Att partituret är borta är nog så allvarligt – där finns alla stämmor till musiken som ska spelas.

Men anteckningarna är det som är riktigt värdefullt inför premiären.

– Anteckningarna handlar om hur man ska spela verket. Det är lite speciellt. Det är väldigt personliga grejer, det som gör föreställningen unik. Annars hade alla gjort samma tolkning, säger Torgny Nilsson.

Malmö Opera: ”Vi har världens bästa publik”

Arbetet med att återskapa anteckningarna har börjat.

Men ensemblen på Malmö Opera hoppas fortfarande på att något tips ska komma in eller att någon helt enkelt hittar noterna.

Sopranen Cornelia Beskow är en av de medverkande i Den flygande holländaren som har premiär på lördag.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

– Vi har världens bästa publik som alltid hjälper oss. När vi hade problem med en biljettförsäljare och ville få ut information om det, så hjälpte alla till att dela, säger Torgny Nilsson.

Det är Den flygande holländaren som har premiär på lördag i Malmö, en Wagneropera med bland andra Cornelia Beskow på scenen. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!