Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varslad byggjobbare dubbelmiljonär på lotto

En lottovinst på nästan två miljoner kronor gick i helgen till en man i 60-årsåldern i Trelleborg – en byggnadsarbetare som nyligen varslats om uppsägning.
Plötsligt försvann hans ekonomiska bekymmer.

– Vilken känslostorm av glädjen den här miljonvinsten skapade för vinnaren, säger spel- och vinnarkommunikatören Pierre Jonsson på Svenska spel.

Vinnaren i Trelleborg hade betalat 44 kronor, inklusive en tia på jokernumret, när han lämnade in sitt spel till lördagens lottodragning online.

Vinsten blev verklig först när Pierre Jonsson från Svenska spel ringde upp.
Foto: SVENSKA SPEL
Trelleborgaren var den ende som hade sju rätt på lotto 2.
Foto: SVENSKA SPEL
Tack vare jackpot blev vinsten 1 934 561 kronor.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Som ensam spelare med sju rätt på lotto 2 vann han 1 934 561 kronor. Eftersom lotto 2 inte gett någon miljonvinst sedan den 3 februari hade vinstsumman ökat med jackpotpengar.

Och summan kommer alltså väl till pass. Byggnadsarbetaren är en i en större grupp som nyligen har varslats om uppsägning.

Tufft klara privatekonomin

– Jag fick intrycket att han i stort sett hade suttit och räknat på hur han nu skulle klara privatekonomin, säger Pierre Jonsson.

– Han sa att han hade spelat på lotto sedan 80-talet och att han brukade satsa någon hundralapp. Men den här gången hade han nöjt sig med att spela för 44 kronor.

Den senaste tiden hade varit tuff när det gällde arbetstillfällen, berättade mannen för Pierre Jonsson.

– Vilken känslostorm av glädjen den här miljonvinsten skapade för vinnaren, säger vinnarkommunikatören.

– Men det är inte svårt att förstå då hans vardag som byggnadsarbetare var i gungning rejält den senaste tiden. Det här blev ett lyft inte bara ekonomiskt för honom. 

Drömmer om en sportbil

När Pierre Jonsson ringde hade trelleborgaren redan rättat sina rader och insett att han tagit hem en storvinst. Men det blev på något sätt verkligt först när vinnarsamtalet kom.

– Hjärtat har slagit lite snabbare sedan sent i går när jag rättade första gången. Jag har tagit flera bilder på vinstmejlet, berättade mannen.

– Den senast vid klockan fyra i natt då jag vaknade till ännu en gång. Men som sagt, ju längre vi pratar med varandra blir känslan och tron på detta bara bättre.

– Det här betyder också att mina drömmar om ett boende nära vattnet och en sportbil, kommer betydligt närmare verklighet nu. Oj, vad jag är glad och tacksam för detta och att få vara frisk i dessa tider.

TV: Maria säljer tidningar utanför Ica – rädslan för att smittas

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!