Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Varningen till Alexandra – efter hennes nya val

I november debuterade ex-prinsessan Alexandra som sångerska. Här uppträder hon live i Malmö arena. Foto: IBL BILDBYRÅ
Grevinnan Alexandra tillsammans med sin mamma och sina söner. Foto: OLUFSON JONAS / IBL
Enligt experten Lars Hovbakke Sørensen är grevinnan Alexandras föreläsningar lite obehagliga för drottning Margrethe och de andra i den danska kungafamiljen. Foto: IBL BEST IMAGE

Ex-prinsessan Alexandra har haft ett hektiskt år, hon har debuterat som författare, sångerska och föredragshållare. 

Nu får grevinnan en varning av historikern och kungahusexperten Lars Hovbakke Sørensen. 

– Det är speciellt med kungahuset, arbete och privatliv hänger ihop och man ska passa sig när man börjar berätta om vad som föregår i den innersta kretsen, säger han. 

Från prinsessa till en affärskvinna med många järn i elden. Utvecklingen går fort för grevinnan Alexandra som under det senaste året verkligen skrivit nya kapitel i sitt liv. 

Först gav hon ut självbiografin ”Min lyckliga resa” , sedan gjorde hon debut som popstjärna med låten ”Wash me away” som hon uppförde inför storpublik i Malmö arena, och nu senast har hon debuterat som föredragshållare i Danmark. 

I början av december stod ex-prinsessan framför 650 åhörare i Kolding och talade om sitt liv. Föredraget utgår från den nyskrivna självbiografin och är uppdelad i två delar, först berättar hon om boken och sedan svarar hon på publikens frågor. 

 

Grevinnan Alexandra tillsammans med prins Joachim 1995 när de tillkännagav att de skulle gifta sig. Foto: LARS HANSEN / AP POLFOTO

 

”Jag var lite nervös”

Grevinnan Alexandra berättar för Se og Hør att hon var lite groggy inför föredraget eftersom hon kom direkt från en elva timmar lång flygtur från Tokyo där hon hade varit på en modeshow tillsammans med sonen Nikolai. Men föredraget togs väl emot av publiken. 

– Jag var lite nervös på förhand, man jag kände att jag hade mycket på benen och har glatt mig åt att berätta, säger hon. 

Det är inte alla som är förtjusta i ex-prinsessans alla projekt och öppenhet. Historikern och kungahusexperten Lars Hovbakke Sørensen har följt den danska kungafamiljen och är orolig att grevinnan Alexandra ska avslöja för mycket. 

– Det är kutym att man inte berättar om vad som föregår i den innersta kretsen om man har varit anställd eller haft en annan anknytning till kungafamiljen, säger han till BT

– Det här är utan tvivel lite obehagligt för kungahusets andra medlemmar. 

 

Ex-prinsessan Alexandra minglar i Malmö arena tillsammans med sina söner Nikolai och Felix. Foto: JENS CHRISTIAN

Experten: Smaklöst

En annan expert på kungahuset är Søren Jakobsen, han förstår att grevinnan Alexandra vill hålla föredrag i samband med sitt boksläpp, men att hon i så fall bör frigöra sig själv från kungahuset. 

– Hon borde göra sig av med sin titel och ta tillbaks sitt förra namn Alexandra Manley. Hon utnyttjar sin grevinnetitel på ett smaklöst sätt, säger han. 

Grevinnan Alexandras föredragsturné fortsätter dock. Den närmsta tiden ska hon hålla nio föredrag i nio olika städer.