En bil och en lastbil krockade i dimman på fredagsförmiddagen. Foto: Peo Möller/Top news
En bil och en lastbil krockade i dimman på fredagsförmiddagen. Foto: Peo Möller/Top news

Varning för tjock dimma på vägarna

Publicerad

Polis, ambulans och räddningstjänst har kallats till en viadukt över E22.

En lastbil och en personbil har krockat – och nu varnar räddningstjänsten för den mycket tjocka dimman.

– Man bör vara extra vaksam. Hinder dyker upp fort i dimman, säger insatsledare David Åkesson.

Det är på länsväg 1119, mellan Löberöd och Skarhult,som trafikolyckan inträffat på fredagsförmiddagen. Krocken har skett på en viadukt som går över E22:an och en person har förts till sjukhus.

– Det är inga allvarliga skador, det var relativt låg fart. Men det är fruktansvärt dimmigt här ute, säger insatsledaren David Åkesson hos räddningstjänsten.

Det är dock trafikstörningar på vägen och polis, räddningstjänst arbetar med att omdirigera trafiken på den avstängda vägen.

Även torsdagen var mycket besvärlig med tjock dimma, halka och flera olyckor – och fredagen har inletts på samma vis.

Polisbil påkörd

Tre bilar krockade nämligen på E65 öster om Svedala under morgonen. Det var inledningsvis helt stopp i trafiken.

–  En polisbil som var där med anledning av en viltolycka blev påkörd bakifrån av en annan bil, säger Fredrik Bratt vid polisens  ledningscentral i region syd.

Under torsdagskvällen var E6 mellan Landskrona och Helsingborg totalt avstängd efter en olycka. Bilar som åkte på vägen under rusningstrafiken på eftermiddagen fick stå i timlånga köer.

Och räddningstjänstens uppmaning är klar:

– Man bör vara extra vaksam, hinder dyker upp fort i den här dimman. Jag pratade med en polispatrull som hade kört och det var ingen angenäm körning, säger David Åkesson.

"Sänk farten"

Han slår också ett extra slag för räddningsarbetarna på plats.

– Respektera räddningsavspärrningarna. Folk vill bara passera, men respektera att vi är ute på vägarna och vi är där för allas skull, säger Åkesson.

Med två släckningsbilar och två mindre räddningsbilar bistår räddningstjänsten polisen på platsen.

– Vägen är avstängd men vi tror att lastbilen kommer att bärgas bort här om en stund, är beskedet vid 11.50-tiden.

Och räddningstjänsten har beredskap för att åka på eventuella nya larm.

– Sänk farten, anpassa den efter din sikt och ta det lugnt. Vi vill alla komma fram.

 


Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag