Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Varning för älgar i trafiken

OBS! Bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: NTB scanpix / TT NYHETSBYRÅN

Älgar rör sig på E22 i Blekinge.

Detta har gjort att Trafikverket på torsdagsmorgonen tvingades gå ut med en varning.

Tidigare under natten tros en och samma älg ha orsakat flera olyckor.

Trafikverket varnar på torsdagsmorgonen för älgar på fel sida viltstängslet på E22 i höjd med Mönsterås och strax söder om Oskarshamn.

Vid klockan 05.00 kom de första rapporterna om att en älg hade siktats på fel sida 

Vid 5-tiden på torsdagens morgon kom rapporter om att en älg siktats på fel sida viltstängslet mellan trafikplats Mönsterås N och Bo. Bara 30 minuter senare kom ett nytt tips in till Trafikverket.. Den här gången hade en älg setts en bit norrut, inte långt från Oskarshamn S.

Trafikverket uppmanar till iaktta försiktighet i trafiken.

Älg orsakade flera olyckor

Det var inte första gången under dygnet som en älg orsakat problem i trafiken. Utanför Växjö, närmre bestämt i höjd med Växjö flygplats inträffade under natten två olyckor som uppges ha vållats av en älg. 

Den första olyckan larmades till SOS precis innan klockan 23 på onsdagskvällen – detta efter att en älg hade slagit i vindrutan på en personbil i höjd med flygplatsen i Växjö. Ingen person skadades.

När klockan tickade mot 01.30 var det sedan dags igen, den här gången på riksväg 30 efter att en annan personbil väjt för älgen och kört in i vajerräcket. Bilens front ska ha blivit intryckt med föraren klarade sig oskadd.

– Det rör sig om samma älg ser det ut som och den eftersöks just nu, sade Växjöpolisens jourhavande förundersökningsledare Andreas Jörnefeldt vid klockan 05:30 till SVT.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!