OBS! Bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: NTB scanpix / TT NYHETSBYRÅN
OBS! Bilden har ingenting med artikeln att göra.  Foto: NTB scanpix / TT NYHETSBYRÅN

Varning för älgar i trafiken

Publicerad

Älgar rör sig på E22 i Blekinge.

Detta har gjort att Trafikverket på torsdagsmorgonen tvingades gå ut med en varning.

Tidigare under natten tros en och samma älg ha orsakat flera olyckor.

Trafikverket varnar på torsdagsmorgonen för älgar på fel sida viltstängslet på E22 i höjd med Mönsterås och strax söder om Oskarshamn.

Vid klockan 05.00 kom de första rapporterna om att en älg hade siktats på fel sida 

Vid 5-tiden på torsdagens morgon kom rapporter om att en älg siktats på fel sida viltstängslet mellan trafikplats Mönsterås N och Bo. Bara 30 minuter senare kom ett nytt tips in till Trafikverket.. Den här gången hade en älg setts en bit norrut, inte långt från Oskarshamn S.

Trafikverket uppmanar till iaktta försiktighet i trafiken.

Älg orsakade flera olyckor

Det var inte första gången under dygnet som en älg orsakat problem i trafiken. Utanför Växjö, närmre bestämt i höjd med Växjö flygplats inträffade under natten två olyckor som uppges ha vållats av en älg. 

Den första olyckan larmades till SOS precis innan klockan 23 på onsdagskvällen – detta efter att en älg hade slagit i vindrutan på en personbil i höjd med flygplatsen i Växjö. Ingen person skadades.

När klockan tickade mot 01.30 var det sedan dags igen, den här gången på riksväg 30 efter att en annan personbil väjt för älgen och kört in i vajerräcket. Bilens front ska ha blivit intryckt med föraren klarade sig oskadd.

– Det rör sig om samma älg ser det ut som och den eftersöks just nu, sade Växjöpolisens jourhavande förundersökningsledare Andreas Jörnefeldt vid klockan 05:30 till SVT.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag