Varmt i februari - men kylan kommer i mars

Publicerad

Passa på att njuta av solen och värmen i slutet av februari, men lägg inte undan vinterkläderna.

I början av mars kommer kylan tillbaka.

– Det kommer att bli kallare än normalt för årstiden, säger Jörn Thomsen, meteorolog vid DMI.

Vill du kunna njuta av vårväder i Sydsverige får du passa på den kommande veckan för sedan kan det dröja länge till nästa värmetopp.

– I slutet av februari ser det ut som att det kan bli lite våraktigt under dagarna. Vinden lägger sig, solen kommer fram och temperaturen kan komma upp i fem grader. Visst är det härligt? Det kommer att kännas som vår men det är kommer fortfarande att vara frost på natten så det är ingen riktig vår, säger Jörn Thomsen vid det danska väderinstitutet DMI.

Behåll vinterjackan framme

Men låt dig inte luras av det behagliga vädret. Det är fortfarande inte läge att lägga undan vinterjackan och de varma vantarna.

Kylan kommer nämligen tillbaka.

– Prognosen säger att det i början av mars blir förhållandevis kallt med i genomsnitt noll grader, lite över på dagen och lite under på natten.

– Jag vill inte säga att det blir väldigt kallt, men det kommer att bli kallare än normalt för årstiden. Det kan kanske även komma in lite snöbyar, säger Jörn Thomsen.

Och kylan kan hålla i sig - länge.

– Det är vanskligt att titta så långt framåt för det är svårt att ge några säkra prognoser, men det är troligt att hela mars kommer att vara kallare än vad det vanligtvis är vid den här tidpunkten på året, säger Jörn Thomsen.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag