Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varma dagar väntar: "Kan bli 25 grader"

Det blir ganska mycket moln de kommande dagarna – med höga temperaturer väntas.
Foto: SARA STRANDLUND
Blå himmer över Öland.
Foto: COLOURBOX

Äntligen är värmen på ingång. 

Men solen dröjer ytterligare ett par dagar.

– På sina håll blir det 25 grader, säger Johan Groth, meteorolog på Stormgeo.

Vädret har minst sagt varit instabilt de senaste dagarna. 

Regn, uppehåll och sol har skiftat med ganska hög fart. Nu stabiliseras vädret något – och det blir varmt.

– Under söndagsmorgonen drog höga moln in. Lite varmare luft drar in. Det blir ingen klarblå himmel och sol. Men luften kommer att kännas väldigt ljummen, säger Johan Groth.

Det regnoväder som slog ner på många håll i Syd är försvunnet. Resterna är kvar i Stockholm-området och längre norrut, men är på väg att försvinna helt. 

Varma dagar

På västsidan ligger temperaturerna på kring tjugo-strecket och mot Kalmar klättrar det upp några grader både på söndagen och på måndag.

Varmast i landet blir det i Svealand som på sina håll får 25 graders värme. 

Då och då bryter solen igenom och vädret liknas vid en härlig sommardag. Men molnen är täta och solstrålarna får kämpa sig igenom.

– Under måndagskvällen drar ett lågtryck in från Polen. Men det dröjer sent på måndag innan regnet når Sydsverige. Sen smiter det ganska obemärkt förbi Kalmar och över Östersjön, säger Johan Groth. 

Då kommer solen

Den riktigt härliga sommardagen får vi vänta på.

Det dröjer till fredag i nästa vecka innan prognosen lovar en klarblå himmel. Fram till dess varierar vädret kraftigt – men temperaturerna kommer att vara genomgående höga.

– Det är verkligen inget stabilt väder. I slutet av veckan ser det lite bättre ut: torsdagen är lite ostadig, även om det börjare bli soligare i västra Sverige. På fredag blir det en fin dag innan det blir ostadigare till helgen igen, säger Johan Groth. 

Men den kommande veckan avtar vinden rejält.

På många håll blir det – trots avsaknaden av sol – fina och lugna dagar.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!