Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Solange är på plats hos Ikea i Älmhult

Fem saker du inte visste om Ikea
Världsstjärnan Solange är på plats i Älmhult för att inleda ett samarbete med inredningsjätten Ikea.Foto: REX / REX REX FEATURES
Ikea säger att företaget har mycket att lära av samarbetet med Solanges företag Saint Heron.Foto: JENS CHRISTIAN / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN

Amerikanska sångerskan och skådespelerskan Solange Knowles är just nu i Älmhult för att arbeta fram nya produkter till Ikea, avslöjar tidningen Smålänningen.

Solange, lillasyster till sångerskan Beyoncé, har även tidigare jobbat med design.

– Kollektionen kommer att finnas i varuhusen under 2021, berättar Ikeas presskontakt Johanna Martin för tidningen.

I början av juni i år meddelade Ikea att företaget var på väg in ett samarbete med Solange Knowles, 33, och hennes designföretag Saint Heron.

Avsikten var att se hur bland annat musik, konst, mode och arkitektur påverkar designspråket, hette det då i ett pressmeddelande.

Och nu är alltså världsstjärnan Solange på plats i Älmhult för att börja det samarbetet. Hon var redan i Sverige för att uppträda på Way Out West.

Inne i en utvecklingsfas

– Vi är inne i en utvecklingsfas. Det är klart att kollektionen kommer att heta Gåtfull, säger Johanna Martin till Smålänningen.

– I juni i år visade vi en första prototyp för en ljuskälla. Den kommer att följas av fler spännande föremål.

– I ett nästa steg kommer vi att börja ta fram prototyper; produktutveckling är en ganska lång process innan föremålen kommer till varuhusen.

Smålänningen skriver att Solange och andra från Saint Heron under tisdagen sitter i olika workshops tillsammans med folk från Ikea.

Ikea vill lära av Solange

– Det är spännande för Ikea att få arbeta tillsammans med Saint Heron och lära av deras sätt att arbeta, sa Henrik Most, kreativ ledare på Ikea, i pressmeddelandet från i början av juni.

– Deras attityd och inställning är väldigt inspirerande och är något som Ikea strävar efter.

Tidigare har även rapparen Kanye West diskuterat något slags samarbete med Ikea, men det ledde ingenstans.

Den blivande kollektionen Gåtfull ska bestå av föremål med många användningsområden och experimentera med nya val av material och färger, hette det i juni.