Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsstjärnan har
fått ok till lyxbygge

Sedan i höstas äger Hugh Grant, tillsammans med den svenska tv-producenten Anna Eberstein, 35, en fastighet i Torekov.Foto: Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM
Världsstjärnan Hugh Grant, 54, gav sex miljoner för huset i Torekov – nu har han jämnat det med marken.Foto: Stefan Lindblom / STELLA PICTURES STEFAN LINDBLOM
här är ritningarna till stjärnans nya villa – komplett med fem sovrum, dressingroom, lekrum och sällskapsrum med kamin.
Nya villan – komplett med fem sovrum, dressingroom, lekrum och sällskapsrum med kamin.
Flera somrar i rad har Anna Eberstein och Hugh Grant setts till i Torekov.Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån / BILDBYRÅN
Torekovsmäklaren Peter Persson.Foto: / JAKOBSSONS BJÄREMÄKLAREN
1 / 7

Världsstjärnan Hugh Grant, 54, gav sex miljoner för huset i Torekov – nu har han jämnat det med marken.

Men här är ritningarna till stjärnans nya villa – komplett med fem sovrum, dressingroom, lekrum och sällskapsrum med kamin.

– Det klart det är otroligt positivt för Torekov att få in en världskändis på det här viset, säger Torekovsmäklaren Peter Persson.

Torekov skulle kanske kunna liknas vid Sveriges the Hamptons.

Vintertid ligger byn, med sina drygt 800 åretrunt-invånare, i det närmaste i dvala för att sedan blomma ut sommartid när befolkning nära femdubblas. Okända, kända och världskända samsas då om det gamla fiskeläget på Bjärehalvön.

Flera somrar i rad har bland annat Hugh Grant setts till i Torekov.

Sedan i höstas äger han också, tillsammans med den svenska tv-producenten Anna Eberstein, 35, en fastighet i Torekov. För den 122 kvadratmeter stora villan med en tomt på 1524 kvadratmeter fick paret betala sex miljoner kronor.

Kort efter att affären var klar kom beskedet att paret bestämt sig för att riva huset och bygga ett helt nytt.

Fått klartecken

Nu har paret dessutom fått klartecken på sin ansökan om bygglov.

– Det finns också ett beviljat startbesked, säger Gunilla Kriström, bygglovhandläggare vid Båstad kommun.

I och med att bygglovet beviljats måste bygget påbörjas inom två år och vara färdigställt inom fem. Annars måste ett tillstånd sökas.

Kvällsposten har också tagit del av de ritningar som skickats in till Båstads kommun.

Här framgår det att parets nya hus kommer att vara något större än det som stod på platsen tidigare. Paret vill också installera en kamin i den nya bostaden.

Enligt ritningarna kommer det finnas totalt fem sovrum i det nya huset – varav ett av dem har ett särskilt dressingroom, tre badrum plus en gästtoalett, ett arbetsrum, kök, lekrum, tvättstuga och ett kombinerat vardagsrum och matrum.

I direkt anslutning till huset finns också ett garage.

"Folk tycker att det är positivt"

Mäklaren Peter Persson, vd för Jakobssons Bjäremäklaren som har sitt säte i Torekov, är inte det minsta förvånad över att Hugh Grant valt att riva det befintliga huset.

– Detta var ju absolut inget speciellt hus och väldigt enkel standard. Så jag tror att även om det hade varit en annan köpare hade den personen också plockat bort det, säger han.

Torekov är ju redan väldigt attraktivt, tror du att det här kommer att påverka prisbilden på något sätt?

– Jag tror inte att det kommer att driva priserna i någon speciell riktning förutom att folk tycker att det är positivt att han valt just Torekov. Så vissa effekter kan det förstås få, men eftersom det varit så populärt innan tror jag inte på någon större effekt, säger Peter Persson.

Han tror inte heller att Torekovsborna kommer höja särskilt mycket på ögonbrynen när Hollywood-stjärnan strosar runt i kvarteret.

– Vi är ganska vana vid att man möter känt folk och kändisar. Det är många som rör sig här i regionen så man gör inte så stor grej av det. Det kanske också är en av anledningarna till att folk söker sig just hit, säger Peter Persson.