Kungen hedrades av norska scouter på scoutlägret Jiingijambori. I år är det dags för den svenska scoutrörelsen att vara värd för det internationella evenemanget Jamboree. Foto: Niclas Tilosius
Kungen hedrades av norska scouter på scoutlägret Jiingijambori. I år är det dags för den svenska scoutrörelsen att vara värd för det internationella evenemanget Jamboree.  Foto: Niclas Tilosius

Världskändis skriver låt till scouterna

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. En internationell rörelse måste också ha en lägerlåt av superklass.
Inför det stora scoutlägret i sommar presenteras nu den nya låt som i fortsättningen ska vara världens scouters melodi. Skriven av en världsartist från Sverige - Daniel Lemma.
Om fyra månader är det dags för världens scouter att samlas till det 22:a Jamboree som rörelsen ordnar.
För första gången står den svenska scoutrörelsen som värd för evenemanget, med kung Carl Gustaf som given hedersgäst förstås. Hela evenemanget kommer att vara i Rinkaby utanför Kristianstad.

Hemligheten avslöjas i dag

I och för sig brukar scoutrörelsen göra melodier med text som scouterna sjunger tillsammans under sina aktiviteter. Men i år ville man att det skulle bli något alldeles speciellt.
Den världsberömde svenska artisten fick därför i uppdrag att skriva en låt som är något utöver det vanliga.
Och ska man se till vad musikern i fråga gjort tidigare så har lägerlåten stora chanser att nå långt även utanför scoutkretsarna.
Fram till klockan nio på lördagskvällen var det en hemlighet vem artisten var. Men då framförde Daniel Lemma själv låten på Slagshuset i Malmö.

Här kan du se hela texten!
Eva Sternäng
Eva Sternäng

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag