18 lyxbilar på besök från diverse nationer körandes rundtur i Skåne. Christian von Koenigsegg trivdes. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN18 lyxbilar på besök från diverse nationer körandes rundtur i Skåne. Christian von Koenigsegg trivdes. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
18 lyxbilar på besök från diverse nationer körandes rundtur i Skåne. Christian von Koenigsegg trivdes. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Christian von Koeningsegg med Nisse Nilsson på sitt Autoseum där lyxvagnarna kom på besök. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSENChristian von Koeningsegg med Nisse Nilsson på sitt Autoseum där lyxvagnarna kom på besök. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Christian von Koeningsegg med Nisse Nilsson på sitt Autoseum där lyxvagnarna kom på besök. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Långväga besök. Racingföraren Carina Lima från Los Angeles, USA, kom till Skåne för att se landskapet från förarstolen i ett vrålåk. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSENLångväga besök. Racingföraren Carina Lima från Los Angeles, USA, kom till Skåne för att se landskapet från förarstolen i ett vrålåk. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Långväga besök. Racingföraren Carina Lima från Los Angeles, USA, kom till Skåne för att se landskapet från förarstolen i ett vrålåk. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Världens mest exklusiva bilträff rullade i Skåne

Publicerad

Koenigsegg Automotive är ett av världens absolut mest exklusiva bilmärken.

Bakom företaget står Christian von Koenigsegg – svensken som tillverkat världens snabbaste bil.

På lördagen samlades en exklusiv skara om 18 bilar för att åka genom Skåne.

– Det har varit fantastiskt, säger Christian von Koenigsegg.

Redan 1994 grundades företaget Koenigsegg, av just Christian. Det hela byggde på en dröm om att bygga den snabbaste bilen. I dag är bilmärket ett av världens absolut mest exklusiva – bland annat äger fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo ett exemplar som han håller mycket kärt.

Den årliga bilträffen Koenigsegg Owners tour, där några av ägarna träffas och åker ihop med sina bilar, inträffade under lördagen – och 18 bilar slöt upp för att utgå från Malmö och åka vidare.

Årliga Koenigseggträffen växer

Christian von Koenigsegg var själv på plats och berättade för Kvällsposten: 

– Det är den årliga bilträffen som blir större och större. Jag tror att vi här i dag har 18 Koenigsegg på plats.

Lyxbilssamling.Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Bilarna byggs i Ängelholm och 2016 byggdes cirka en bil i månaden. .

Målsättningen är att de närmaste åren öka takten till 20–25 bilar om året.

Bilarna är således exklusiva – och få har fått veta att bilträffen ägde rum just under lördagen.

Fans till Koenigsegg från hela världen

Med på resan fanns folk från olika delar av världen, med den gemensamma saken: De äger en Koenigsegg. Och många höjde nog på ögonbrynen när det plötsligt dundrade 18 snabba lyxbilar genom småvägarna i Skåne.

En bil som väcker intresse.Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Resan började i Malmö och gick vidare till Simrishamn där sällskapet stannade till på Autoseum, ett av Europas förnämsta motormuseum.

– Vi har kört genom Skåne i fantastiskt väder. Från Malmö till Simrishamn och ska vidare upp efter det här fantastiska museibesöket, lite norrut i Skåne och sen ha lite trevligt umgänge i kväll, sen vidare till Koenigseggfabriken igen.

Kan bli nu tur med Koenigsegg nästa år

Förra året deltog 16 bilar i träffen. Årets var alltså utökad. Och Christian von Koenigsegg var nöjd.

Men om det blir en ny tour nästa år är okänt.

– Det har varit riktigt härligt, riktigt fantastiskt. Härliga människor och en fantastisk upplevelse för oss alla.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag