Hela familjen tyckte vargens besök var spännande. Foto: Filip ReimersHela familjen tyckte vargens besök var spännande. Foto: Filip Reimers
Hela familjen tyckte vargens besök var spännande.  Foto: Filip Reimers
Filip Reimers och Sandra Hintz Malm fick besök av en varg. Foto: Filip ReimersFilip Reimers och Sandra Hintz Malm fick besök av en varg. Foto: Filip Reimers
Filip Reimers och Sandra Hintz Malm fick besök av en varg.  Foto: Filip Reimers

Vargen dök upp på barnfamiljens gård

Publicerad

När Filip Reimers och hans familj satte sig ner för att äta middag gjorde de en chockerande upptäckt.

På gården utanför huset i Hästveda stod en varg, vilket Skånska Dagbladet var först med att rapportera. 

– Vi sprang fram till fönstret för att kolla om det var sant, berättar Filip Reimers. 

Det var i tisdags som Filip Reimers och hans sambo Sandra Hintz Malm hade satt sig ner vid middagsbordet i Hästveda för att äta middag. Då tittade Sandra ut genom fönstret och la märke till det oväntade besöket: en varg stod mitt på gården!

– Först var det Sandra som såg vargen och skrek "oj helvete, det är ju en varg", berättar Filip Reimers. Då sprang vi alla till fönstret.

 

LÄS OCKSÅ: Kennet överraskades: "Är ju för i helvete en varg!" 

 

Dottern blev rädd

Familjen består av tre barn, varav den äldsta på sju år först blev rädd. 

– Min äldsta dotter blev lite skraj, hon hade nämligen hört om han på Kolmården som dödades av en varg. Vi har ju lugnat henne med att det inte finns några vargar här, berättar Filip Reimers. Det var en liten skräckblandad förtjusning där.

Men rädslan hos dottern la sig ganska snabbt och hela familjen stod förundrade över vargen. 

– Grabben tyckte det var rätt häftigt och vi plåtade och filmade så mycket vi bara kunde, skrattar Filip Reimers. 

 

LÄS OCKSÅ: Mörka valparna visade sig vara varghybrider 

 

Vargen dök upp när familjen skulle äta middag.Foto: Filip Reimers

Han berättar att de följde vargen i ungefär en kvart, men att den sprang iväg när de började filma.

Efteråt visste familjen inte vad de skulle göra, eller vem de skulle ringa.

– Vi fick ringa rundor för att ta reda på vad man gör. Men vi fick veta att vi inte skulle lägga upp det på media, för då skulle det komma hit en massa jägare. 

Filip Reimers säger att de inte berättade för någon utanför familjen förrän dagen efter. Men då blev responsen stor.

– Det har ringts väldigt mycket, speciellt från media. Vi tycker så klart att det var jättekul med vargen här. Väldigt spännande, för min del får det gärna komma hit fler djur.

Relaterade ämnen
Nellie Erberth
Nellie Erberth

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag