Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varför äta ensam – här kan du ”luncha” med kändisar

Personalen på Ica Toppen
Foto: Privat

Ica Toppen i Höllviken vill inte låta sina gäster sitta ensamma på grund av coronabegränsningar.

Vid sina lunchbord i butiken har de därför satt upp foton på kändisar som ska hålla gästerna sällskap.

– Det är allt från levande till döda till serietidningar. Idag kan man sitta med Markus Rosenberg men vi har också haft Trump och Mahatma Gandhi, säger Ica-handlaren Jens Bertilszon.

Det är ingen hemlighet att coronapandemin har begränsat vårt sociala umgänge. Men en Icabutik i Höllviken tror sig ha hittat sig en lösning på vägen. Butiken har gett sina gäster möjligheter att äta med kändisar och fiktiva figurer. 

Jens Bertilszon berättar om hur coronabegränsningarna tvingat fram personalens kreativitet. Något som är högt uppskattat av både gäster och personal.

– Vi var tvingade till att göra enmansbord. Då fick personalen iden om att sätta upp porträtt så att man inte känner sig ensam. Vi ställde snabbt om och tryckte upp bilder, nu har vi beställt foton som är i finare material, säger han.

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Carolina Gynning och Albert Einsten är två av kändisarna som gäster kan äta middag med

Gynning poppis

Gästerna kan äta lunch med lokala kändisar som till exempel Carolina Gynning och Markus Rosenberg. Men de har även möjlighet att äta lunch med superstjärnor som Zlatan Ibrahimovic och USA:s förre president Donald Trump. 

Förutom verkliga personer finns även karaktärer från serietidningar och film. Barn kan till exempel äta lunch med Batman och andra superhjältar. Om gästerna vill kan de också reservera en kändis för sin lunchdejt. Hittills har det varit stort intresse för Carolina Gynning, enligt Ica Toppens Facebooksida. 

– Det har varit väldigt positiva reaktioner, att göra det i dessa tider och göra något roligt av det. Det känns lite lättsammare för både oss och kunderna, säger Jens Bertilszon.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!