Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vårdkrisen allt djupare – barn skickas utomlands

Foto: VÅRDFÖRBUNDET
Foto: BENGT FLEMARK
Foto: SARA STRANDLUND
Foto: CHRISTER WAHLGREN

Sjukvårdskrisen fortsätter.

Barnintensivvården i Sverige kan inte ta emot alla barn som behöver vård – personalbristen tvingar patienter utomlands.

– Situationen är fortfarande mycket allvarlig, säger regionchefsläkare Mats Molt.

Kvällsposten har tidigare rapporterat att massuppsägningen vid Helsingborgs lasarett inte blir av – men vårdkrisen är långt ifrån över. Och barnen är fortfarande bland de värst drabbade.

Det är främst bristen på specialistsjuksköterskor som gör att drygt en tredjedel av platserna på landets barnintensivavdelningar inte kan vara öppna, rapporterade Ekot förra veckan.

Samtidigt ökar trycket. Fler barn föds och fler överlever svåra sjukdomar, vilket innebär att fler också behöver intensivvård.  Enligt Urban Fläring, intensivvårdsläkare vid Astrid Lindgrens barnsjukhus, har det gått så långt att sjukvården ibland måste skicka barn utomlands till andra skandinaviska länder för att kunna ge dem nödvändig vård.

Men krisen slår brett. Precis som barnintensiven i Lund är förlossningen i Malmö hårt drabbad. Om de inte drar tillbaka sin uppsägning slutar 14 av 18 barnmorskor som går nattskift under den andra respektive tredje veckan i januari – en ny massuppsägning kan alltså stå runt hörnet.

– Situationerna i Malmö och Lund prioriteras just nu, säger regionchefsläkare Mats Molt som av Region Skåne tilldelats uppdraget att lösa krisen.

Omplaceras – kompenseras

Lösningen på personalbristen är så här långt att flytta personal mellan sjukhus och avdelningar, något man har stöd i kollektivavtalens sjätte paragraf för. Mats Runsten, avdelningsordförande i Vårdförbundet i Skåne, är skeptisk.

– Man kan inte skicka barn från ett sjukhus till det andra, för där ser det ungefär likadant ut, där är också en brist på platser. Alternativet blir att transportera till Danmark eller något närliggande landsting.  

– Detta är egentligen bara att skjuta runt problemet. Det är också en egendomlig personalpolitik att man anser att alla är så utbytbara att de kan jobba överallt. För så är det ju inte, här pratar vi om specialistkunskap. Man känner inte till lokalerna, man känner inte kollegerna, man har kanske helt andra policys och rutiner.

Region Skåne erbjuder även pengar för att kompensera för detta – fortfarande är inte Runsten nöjd.

– Åtta av de som sagt upp sig i Malmö har fått nytt jobb inom Region Skåne, bland annat på förlossningarna i Helsingborg och Ystad. Om man nu ska omplacera folk från Helsingborg och Ystad så kan det innebära att dessa barnmorskor förflyttas tillbaka till sin gamla arbetsplats och får dubbelt så mycket i lön som dem som är kvar.

– Då vill ju andra ha lika mycket och så är karusellen igång igen. Vi ser ju att man försöker lappa och laget i ett väldigt trasigt system.

"Visar hur allvarlig situationen är"

Från Region Skånes sida har man ett annat sätt att se på stimulanspaketen som erbjuds.

– Ett sådant här tydligt stimulanspaket visar hur allvarlig situationen är. Vi har ungefär 1500 förlossningar nattetid om året. Så det går ju inte att på något annat vis än att vi vidtar de nödvändiga åtgärderna. Stimulanspaketet handlar inte om omplacering, utan om att erbjuda ekonomisk kompensation till medarbetare som vill hjälpa till genom att ta extrapass. De övriga förslag som analyseras och diskuteras just nu är att temporärt flytta en del planerade kejsarsnitt till annat sjukhus och att informera blivande mammor om var kapaciteten finns i Skåne för förlossningsvård, säger Regionchefsläkare Mats Molt. 

– Jag tror att barnmorskorna precis som vi väntar på förhandlingarna mellan SKL och Vårdförbundet leder fram till på nationell nivå.

Beskeden kommer i slutet på veckan.

– Förhoppningsvis så får vi ett regelverk som både arbetsgivare och arbetstagare kan börja rätta sig för. De uppsägningarna som varit nu är ju utanför vårdförbundets regi och vi behöver komma tillbaka till den normala svenska arbetsmodellen där arbetsgivare och medarbetarnas förtroendevalda är dem som förhandlar för respektive grupp, och att man sedan följer det, säger han.

Ser du någon långsiktig lösning på det här?

– Det är vad vi jobbar mot. Så snabbt som möjligt försöker vi få till de här lösningarna som måste ske på kort sikt, och så fort vi får möjlighet att ändra fokus så kommer vi att lägga det på det långsiktiga arbetet.

Vad säger du om att barn skickas utomlands för vård?

– Barnintensivens situation är väldigt ansträngd, vi träffas igen under veckan och då bakar vi in den informationen och den diskussionen i det fortsatta arbetet och försöker se vad vi kan göra på lång sikt.

– Diskussionen har varit uppe tidigare och det är en nationell angelägenhet, så att det är klart att Lund kommer att bidra med sitt strå till stacken för att barnen ska kunna vårdas inom landets gränser.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!