Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vårdcentral raggar kunder - på krogen

Den nyöppnade vårdcentralen i Ängelholm ville prova ett nytt marknadsföringsgrepp och bjöd på kroginträde i utbyte mot kontaktuppgifter.

Dagen därpå kände sig flera ungdomar grundlurade.

– Sett med facit i hand kanske vi borde ha avstått, säger Jörgen Appelgren, verksamhetscontroller på Vårdkliniken.

Helsingborgs dagblad var först med att uppmärksamma historien.

Det var i tisdags kväll som den nyöppnade vårdcentralen, Vårdkliniken, fanns på plats vid en studentfest på nattklubben Bahnhof i Ängelholm. Ungdomarna bjöds på gratis inträde i utbyte mot att de skrev upp sig på en lista.

Men dagen därpå kände sig flera av ungdomarna både lurade och utnyttjade. Genom sin underskift såg det ut som ungdomarna listat sig på den nya vårdcentralen.

– Ingen tänker väl på att byta läkare klockan tolv på natten en tisdag när man dessutom är lite berusad. Det är jättekonstigt, säger gymnasieeleven Rasmus Magnusson till hd.se.

"Oetiskt"

Men enligt Jörgen Appelgren handlar det hela om ett missförstånd. Ingen av de tjugotal ungdomar som lämnat sina kontaktuppgifter har listats på vårdcentralen.

– Vi var där för att lämna information och möta ungdomarna i den här miljön. Men eftersom ungdomarna inte visste vad de skrev på var informationen uppenbarligen inte tillräckligt tydlig, säger han.

Jörgen Appelgren säger också att vårdcentralen, med facit i hand, kanske borde ha avstått från aktiviteten. Att informationen kunde ha getts i en tryggare miljö än just på krogen.

– Om vissa har uppfattat det som oetiskt kan vi bara beklaga, säger han.

Ungdomar som lämnat sina kontaktuppgifter kommer nu att få är en särskild inbjudan till ett informationsmöte på Vårdkliniken.

– Sedan får de själva välja vilken vårdcentral de ska tillhöra. Ingen har blivit lurad eller listad, säger Jörgen Appelgren.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!