Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vårdanställd avslöjad som knarkhandlare

Det här är ett av flera sms som polisen hittade i en mobiltelefon. Foto: Polisen
Poliserna hittade mer än 800 narkotikaklassade tabletter hos de två bröderna. Foto: Polisen
Det här hade 27-åringen på sig när han greps av polis. Foto: Polisen

En broder är undersköterska. Den andre var under utbildning i samma yrke. Deras uppdrag var att vårda och hjälpa sjuka.

Båda har avslöjats som knarkhandlare.

I sin bostad hade de cirka 800 narkotikaklassade tabletter. Under en säng låg en pistol.

Två bröder, 27 år och 24 år gamla, som arbetade inom vården har åtalats för narkotikabrott. De avslöjades efter att 27-åringen vid 12-tiden stoppades den 5 mars för två år sedan på väg till sitt arbete som undersköterska inom hemtjänsten i Malmö. 

En polispatrull stötte på honom i stadsdelen Hindby när han körde bil och de uppfattade honom som påverkad av narkotika. Han saknade körkort men hade en annan slags legitimation som visade att han arbetade inom hemtjänsten som timanställd. I hans arbetsuppgifter ingick bland annat att se till att en 93-åring fick sin medicin. En annan äldre som han hade hand om är dement.

Tog dement mans medicin

27-åringen var på väg till sitt arbete inom hemtjänsten när han stoppades saknade dessutom körkort och hade ett mindre lager narkotika i bilen. I en mobil hittade polisen senare flera sms där han bland annat skrev att han hade ”dunder” som han var redo att sälja när han var ute och körde runt.

Fyndet ledde till en husrannsakan i lägenheten som han bland annat delade med sin 24-årige bror.

Husrannsakan ledde till ett rejält beslag. Poliserna hittade nästan sju hekto cannabis och mer än 800 narkotikaklassade tabletter. Samt en pistol och två skarpa patroner som låg under 27-åringens säng.

Hade brukarnas mediciner

Men där fanns också annat. I 27-åringens rum fanns också mediciner avsedda för 95-åringen och två andra äldre bland annat en dement. På förpackningarna stod namn på de som skulle ha mediciner och klockslagen när de sjuka skulle ha fått sina mediciner.

När en polis undrade varför de äldres mediciner fanns i hans sovrum hade 27-åringen en förklaring.

– Det är så att det finns patienter som har glömt att ta dem. Och så har jag satt dem i fickan i stället för att lämna dem där, svarade 27-åringen.

Förvirrad av sitt missbruk

Meningen är att sådana mediciner ska lämnas tillbaka till hemtjänsten. Men det hade han glömt att göra, uppgav 27-åringen.

Hans yngre broder, 24-åringen, blev också indragen i utredningen efter att poliserna hittat narkotika i hans rum. Det visade sig då att han studerade till undersköterska och hade börjat praktisera inom vården.

24-åringen erkände ganska omgående att både han och brodern sysslade med knarkförsäljning. Syftet med att sälja skulle enligt bröderna vara att få lite extrapengar och förhoppningsvis också räcka till kontantinsats till en lägenhet.

Vart inte särskilt lönsamt

Bröderna förde anteckningar över sin försäljning av narkotika. Några noteringar var svåra att tyda, tyckte en polis och bad 27-åringen om en förklaring.

– Jag minns inte riktigt. Blandar man Tramadol, marijuana och benzodiacepiner så får man en hjärna som skriver sånt där, svarade han.

Särskilt stora vinster blev det dock inte på narkotikahandeln. Poliserna hittade cirka 7 000 kronor i kontanter i lägenheten.