Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varberg kommer alltid vara "hemma" för mig

Margareta och Seth med dottern Samantha.

Hollywoodfrun Margareta Svensson Riggs, 45, är hemma i Varberg tillsammans med mannen Seth och parets gemensamma dotter, Samantha.

- Varberg kommer alltid att vara ”hem” för mig, säger Margareta som samtidigt hon sörjer sin faster som föll offer för knivmannen som härjade i hemstaden i början av månaden.

Familjen har rest runt i Europa sedan juni. Men sedan en vecka tillbaka befinner man sig i Varberg, i Margaretas föräldrahem. Äkta mannen Seth Riggs, 82, håller tillsammans med hustrun olika workshops i sång.

- Seth är så typisk amerikansk som aldrig slutar arbeta. Han måste hålla i gång. Och har det där i sig att han måste dra in pengar till familjen. Det sitter djupt i honom.

Seth är världsberömd sångcoach som jobbat med artister som Michael Jackson, Stevie Wonder och Madonna. I Varberg har fjorton elever från olika platser i Europa samlats för att ta del av Seths expertkunskap, bland andra sångaren i turnéaktuella Sweet (Tony O'Hora).

- Seth mår bra! I vintras genomgick han en hjärtoperation men efter rehabiliteringen jobbar han fulla dagar igen.

"En avdankad porrstjärna"

Hela familjen är med i Margaretas hemland, även en katten Lina. Och förstås nya dottern Samantha som är ett år fyllda nu.

- Jag älskar ju min egen familj här hemma i Varberg. Och dessbättre är nu relationen till Seths äldre dotter, som var hemsk i programmet, mycket bättre i dag. Vi har pratat ut ordentligt nu och det behövdes.

Däremot har hon inte försonats med Hollywoodfrun Gunilla Persson.

- Nej hon står inte precis högst upp på önskelistan, menar Margareta.

Hon har emellertid skrivit en försoningssång till de andra fruarna.

- Ja jag kallade ju Maria Montazami för en avdankad porrstjärna. Men man ska komma ihåg att det var sagt på skämt. Själv tyckte jag att jag såg ut som en skurkärring. Men jag kände att jag med sången ville be om ursäkt för det jag sa.

Och nu passar hon på att säga förlåt med låten ”Sorry all around” som säljs på iTunes. Det finns även en video som precis lagts ut på You Tube.

"Har slutat"

Margareta medverkar inte i den kommande säsongen av ”Svenska Hollywoodfruar” utan ersatts av norska Siv Cotton.

- Nej alla som jag hade kontakt med på tvkanalen tidigare har slutat så jag är inte med.

Det har också varit en tung period för Margareta och hennes släkt hemma i Halmstad. I början av juli knivskars nämligen hennes faster så illa att hon senare avled.

- Det var förstås en oerhörd tragedi. Svårt att ta in. Jag stod väldigt nära faster Sonja och vi hördes alltid av.

Första tanken var att resa hem, men nu har Margareta valt att stanna kvar i Varberg.

- Vi vill vara nära våra kära i den här stunden.

Det blir begravning 9 augusti. Först 14 reser familjen Svensson Riggs hem till USA igen.

- Men Varberg kommer alltid at vara ultimata hemma för mig, säger Margareta.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!