Rånare hotade med pistol och gevär

Publicerad

Två beväpnade gärningsmän rånade på tisdagskvällen en restaurang i Fosie, Malmö.

De ska ha hotat personalen med något som liknade en pistol och ett gevär.

– Det pågår ett spårningsarbete med hund efter rånarna, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

En restaurang i Fosie, Malmö, blev på tisdagskvällen utsatt för ett rån. Gärningsmännen var maskerade och beväpnade med vad som såg ut som en pistol och ett gevär.

De två rånarna ska ha tvingat till sig kontanter och lämnade sedan restaurangen, en pizzeria enligt Sydsvenskan, till fots.

– Nu pågår det ett spårningsarbete med hund efter rånarna. Vi är även ute i området med andra resurser, så som radiobilar, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Larmet kom till polisen vid 21.06, det var en anhörig till restaurangägaren som larmade. Själv rånet ska ha skett i nära anslutning till att polisen fick höra om det.

Skadeläget oklart

Det var en anhörig till restaurangägaren som larmade polisen. Ingen ska ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

– Ambulans begärdes till platsen, säger Rickard Lundqvist.

Polis är på jakt efter gärningspersonerna i området. De har fått in ett visst signalement som de väljer att inte gå ut med.

– Vi är i ett intensivt skede i ärendet när vi både jagar misstänkta och är på platsen för att samla in information. Vi har inte all info klar för oss, säger Rickard Lundqvist.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag