De tre rånarna rusade in i varuhuset Illum på Ströget i Köpenhamn mitt framför ögonen på kunderna. Foto: SOFIE MATHIASSEN / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅNDe tre rånarna rusade in i varuhuset Illum på Ströget i Köpenhamn mitt framför ögonen på kunderna. Foto: SOFIE MATHIASSEN / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅN
De tre rånarna rusade in i varuhuset Illum på Ströget i Köpenhamn mitt framför ögonen på kunderna. Foto: SOFIE MATHIASSEN / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅN
Polisen ville efteråt inte uppge något värde av det stulna. Efter gärningen flydde rånarna ut via en sidogata och tog sig från platsen i en äldre grå Audi. Foto: ANNE B?K / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅNPolisen ville efteråt inte uppge något värde av det stulna. Efter gärningen flydde rånarna ut via en sidogata och tog sig från platsen i en äldre grå Audi. Foto: ANNE B?K / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅN
Polisen ville efteråt inte uppge något värde av det stulna. Efter gärningen flydde rånarna ut via en sidogata och tog sig från platsen i en äldre grå Audi. Foto: ANNE B?K / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅN

Rån mot Illums – polisen jagar gärningsmän

Publicerad

De tre rånarna rusade in i varuhuset Illum på Ströget i Köpenhamn mitt framför ögonen på kunderna.

Målet var en exklusiv ur-butik på entréplanet.

För att understryka allvaret i handlingen avfyrade rånarna flera skott i luften.

Klockan var 11.55 på måndagen när larmet kom om att det populära varuhuset Illum på Ströget i Köpenhamn utsatts för ett brutalt rån.

Målet för rånarnas attack var en ur-butik som säljer Rolexklockor på entréplanet.

Den aktuella butiken spärrades av men resten av varuhuset hölls senare öppet som vanligt.

Illum är en av Danmarks mest populära butiker och en riktig turistmagnet. Många av kunderna kommer från Sverige.

Oklart hur många rånare

Polisen meddelade senare att det varit tre gärningsmän, samtliga klädda i mörka kläder.

I samband med rånet ska en ur personalen ha hotats. En av rånarna ska också ha avlossat ett skott. Gärningsmännen fortsatte med att krossa glasmontrar och ska ha fått med sig gods från butiken.

Polisen ville efteråt inte uppge något värde av det stulna. Efter gärningen flydde rånarna ut via en sidogata och tog sig från platsen i en äldre grå Audi som stulits dagen före.

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag