I det här förrådet, trampandes i sin egen avföring, hittades fåret. Foto: Djurambulansen i SkåneI det här förrådet, trampandes i sin egen avföring, hittades fåret. Foto: Djurambulansen i Skåne
I det här förrådet, trampandes i sin egen avföring, hittades fåret. Foto: Djurambulansen i Skåne
Fåret mådde genast bättre när den fick vatten och mat. Foto: Djurambulansen SkåneFåret mådde genast bättre när den fick vatten och mat. Foto: Djurambulansen Skåne
Fåret mådde genast bättre när den fick vatten och mat. Foto: Djurambulansen Skåne

Vanvårdat får hittat
i ett förråd i tältläger

Publicerad

Under tisdagsmorgonen upptäckte polis ett instängt får.

Fåret hittades fastbundet i ett litet förråd i ett av tältlägren i Malmö.

– Det var inte jättebra med fåret. Djuret trampade i sin egen avföring, säger Carl Axel Andersson, tillförordnad polischef i Malmö.

Strax efter klockan halv nio imorse fick Djurambulansen i Skåne larm om ett får i kritiskt tillstånd i ett tältläger i Malmö.

– Polisen var där i ett annat ärende. De upptäckte ett får bunden i en bogserlina och instängt i ett förråd, en halvmeter brett och en meter djupt, säger Mikael Gustavsson vid Djurambulansen Skåne.

Polisen kan bekräfta att de var på plats och att de upptäckt fåret.

– Polis på plats misstänker att fåret var stulet. De skrev en anmälan och utredning pågår nu. Det var inte jätte bra med fåret. Djuret trampade i sin egen avföring, säger Carl-Axel Andersson, tillförordnad polischef i Malmö.

Piggnade till snabbt

Fårets skick var kritiskt, men fick snabbt komma ut i det fria och mådde genast bättre. När den mådde tillräckligt bra skickades den till veterinär för kontroll.

– Polisen ringde till oss. Fåret fick mat och vatten och piggnade till rätt så snabbt. Nu blir den veterinärbesiktigad av veterinären, säger Mikael Gustavsson.

Trots fårets snabba tillpiggnande ser Mikael Gustavsson kritiskt på den här typen av djurhållning i ett land som Sverige.

– Det fanns inte vatten, halm eller någonting. Den här typen av djurhållning är inte acceptabel i Sverige, säger Mikael Gustavsson.

Anmälan om djurplågeri

Förutom det upphittade fåret, kan polisen bekräfta att spår av blod och kadaver från andra djur fanns på platsen. En utredning om djurplågeri har nu inletts.

– Ja, vi har skrivit en anmälan på det också, rubricerat djurplågeri. Utredning pågår just nu, säger polischef Carl-Axel Andersson.

Georgina Harris
Georgina Harris

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag