Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vanvårdat får hittat
i ett förråd i tältläger

I det här förrådet, trampandes i sin egen avföring, hittades fåret.
Foto: Djurambulansen i Skåne
Fåret mådde genast bättre när den fick vatten och mat.
Foto: Djurambulansen Skåne

Under tisdagsmorgonen upptäckte polis ett instängt får.

Fåret hittades fastbundet i ett litet förråd i ett av tältlägren i Malmö.

– Det var inte jättebra med fåret. Djuret trampade i sin egen avföring, säger Carl Axel Andersson, tillförordnad polischef i Malmö.

Strax efter klockan halv nio imorse fick Djurambulansen i Skåne larm om ett får i kritiskt tillstånd i ett tältläger i Malmö.

– Polisen var där i ett annat ärende. De upptäckte ett får bunden i en bogserlina och instängt i ett förråd, en halvmeter brett och en meter djupt, säger Mikael Gustavsson vid Djurambulansen Skåne.

Polisen kan bekräfta att de var på plats och att de upptäckt fåret.

– Polis på plats misstänker att fåret var stulet. De skrev en anmälan och utredning pågår nu. Det var inte jätte bra med fåret. Djuret trampade i sin egen avföring, säger Carl-Axel Andersson, tillförordnad polischef i Malmö.

Piggnade till snabbt

Fårets skick var kritiskt, men fick snabbt komma ut i det fria och mådde genast bättre. När den mådde tillräckligt bra skickades den till veterinär för kontroll.

– Polisen ringde till oss. Fåret fick mat och vatten och piggnade till rätt så snabbt. Nu blir den veterinärbesiktigad av veterinären, säger Mikael Gustavsson.

Trots fårets snabba tillpiggnande ser Mikael Gustavsson kritiskt på den här typen av djurhållning i ett land som Sverige.

– Det fanns inte vatten, halm eller någonting. Den här typen av djurhållning är inte acceptabel i Sverige, säger Mikael Gustavsson.

Anmälan om djurplågeri

Förutom det upphittade fåret, kan polisen bekräfta att spår av blod och kadaver från andra djur fanns på platsen. En utredning om djurplågeri har nu inletts.

– Ja, vi har skrivit en anmälan på det också, rubricerat djurplågeri. Utredning pågår just nu, säger polischef Carl-Axel Andersson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!