Vansinnesfärd i park – kvinna påkörd av bil

En kvinna blev påkörd av en bil i Malmö på måndagen – och fördes till sjukhus med allvarliga skador.
Foto: Jens Dahlkvist
En man greps misstänkt för mordförsök.
Foto: Jens Dahlkvist
"Enligt flera vittnen har det varit någon typ av vansinneskörning runt i parken här på Kungsgatan. I samband med detta har en kvinna blivit påkörd. Hon är förd till sjukhus i Lund med vad vi bedömer allvarliga skador", säger Paul Juhlin, yttre befäl vid polisen.
Foto: Jens Dahlkvist

Vittnenas ord beskriver en vansinneskörning.

Mitt i Malmö, mitt i en central park blev en kvinna i 20-årsåldern nedmejad.

Nu vårdas hon på sjukhus med allvarliga skador.

Jag fick kasta mig av cykeln, säger ett vittne.

Många blev vittnen till händelsen i Rörsjöparken, precis vid Värnhemsskolan i centrala Malmö, i går eftermiddag.

Plötsligt kom en bil körande i hög hastighet. Vittnen berättar hur den körde fram och tillbaka på cykelvägarna innan den till sist kraschade in i en lyktstolpe efter att ha mejat ned en kvinna på vägen.

– Hon blev påkörd i sidan. Jag hörde skriket och dunsen men vet inte hur det är med henne. Helt plötsligt sprang föraren i väg, en cyklist och jag sprang efter men han kom i väg, säger ett vittne.

Allvarligt skadad

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, fördes till Skånes universitetssjukhus i Lund. Tillståndet för kvinnan är enligt sjukhuset allvarligt men stabilt. Hon har fått hjärnblödning, samt inre blödningar.

Polisen tog den kraschade bilen i beslag. Ett flera hundra meter stort område spärrades av och polisen jagade den misstänkte bilföraren.

– Han försvann in i ett köpcentrum men en kollega sprang efter. Poliser bevakade in- och utgångarna till köpcentret och mannen kunde gripas, säger polisens pressinformatör Stephan Söderholm.

"Medveten handling"

Den gripne, en 17-åring, misstänks nu för mordförsök.

– Det finns uppgifter från vittnen som tyder på att det ska ha varit en medveten handling och vi har valt att utreda händelsen som ett mordförsök. Men de exakta omständigheterna till hur det har gått till känner jag inte till just nu, säger Paul Juhlin, yttre befäl vid polisen.

Det är i nuläget oklart om den gripne 17-åringen körde bilen eller om han var passagerare. Enligt flera vittnesuppgifter fanns det flera personer i bilen när den kraschade.

Flera vittnen som Kvällsposten har pratat med beskriver hur föraren, eller någon annan som befann sig i bilen, först lämnade platsen springande, innan han återkom - tog ett par papper från bilen, och sedan sprang i väg igen.

– Jag vet att det finns en sådan uppgift, ja, säger Paul Juhlin.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!