Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vansinnesfärd bland barn: Körde 129 km/h på 30-väg

Polis med fartkamera.
Foto: ALEXANDER MAHMOUD/DN/TT / DN TT NYHETSBYRÅN

Det var efter att 23-åringen fått sparken som han körde i nästan 130 km/h på en 30-väg i Olofström.

Vansinnesfärden gick förbi en fritidsgård och en trottoar med gående barn. Nu döms han för grov vårdslöshet i trafik.

Det var i slutet på mars förra året som mannen körde rakt in i en hastighetskontroll på Västra Storgatan i Olofström. Poliserna som fångade färden på sin kamera hade problem att få en mätning när bilen kom körandes emot dem. Det gick fruktansvärt snabbt, uppgav polisen. 

Fortkörningen i Olofström skedde vid en T-korsning och det fanns busshållplatser på båda sidorna av vägen med både barn och andra fotgängare i rörelse. 

Polisjakt 

Poliserna tog snabbt upp jakten på bilen och menar att det var rena turen att 23-åringen klarade sig utan att en avåkning skedde bland allt folk. 

En av poliserna skriver i polisrapporten att han så fort han fick mätningen rusade till polisbilen. Men han uppger också att han själv inte ville försöka stoppa bilen i den hastigheten den hade. Detta på grund av rädsla för sitt eget liv och säkerhet. Han var också orolig för att en sådan snabb biljakt skulle kunna resulterat i en panikinbromsning och olycka. 

Den unga mannen stannade dock när polisen kom i fatt honom. I förhör har 23-åringen sagt att han nyligen fått reda på att han fått sparken och att han därför var uppjagad och arg när han körde så vårdlöst. 

Djupt ångerfull 

Han berättar även att han är djupt ångerfull över det som har hänt. 23-åringen döms nu för grov vårdslöshet i trafik och till villkorlig dom och samhällstjänst i 70 timmar. Om ett fängelsestraff hade dömts ut hade 23-åringen fått två månader bakom lås och bom.

Han döms också för brott mot knivlagen då polispatrullen fann en kniv i sidodörren till bilen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!