Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vansinnesfärd: Bilist körde i fel riktning på E6 – flera mil

Vansinnesfärden ska ha börjat vid betalstationen på Öresundsbron och fortsatt tills polis stoppade bilisten fem mil därifrån. Foto: Mikael Nilsson

Flera personer larmade polisen gällande en bilförare som körde i hög fart, i fel körriktning.

Vansinnesfärden ska ha börjat vid betalstationen på Öresundsbron och fortsatt tills polis stoppade bilisten fem mil därifrån.

Det har varit totalstopp i södergående riktning på E6 sent på torsdagskvällen.

– Det handlar om någon sorts förvirring. Det är säkert inte medvetet, han verkar ha gjort något fel i trafiken och hamnat där, säger Magnus Lefevre, vakthavande befäl på polisen region syd.

Under flera mil körde den 90-årige mannen i fel riktning, i hög fart. Bilfärden ska uppges ha börjat vid betalstationen på Öresundsbron och därefter fortsatt tills polis stoppade bilisten, med hjälp av en spikmatta norr om Löddeköpinge i Kävlinge kommun.

– Första larmet kommer in vid 23.10 på torsdagen, då får vi in ett samtal om en bil som färdas i riktning mot Yttre Ringvägen vid Malmö, från betalstationen på Öresundsbron. Polispatruller skickas dit. Sedan får vi en ny uppringare från E6 norrgående riktning, i höjd med Jägersro, om en bil som färdas mot färdriktningen, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen i region syd.

Polisen fick lägga ut en spikmatta för att stoppa mannen. Foto: MIKAEL NILSSON

Polisen la ut spikmatta

Flera patruller skickades ut för att på olika sätt få stopp på bilisten. Många bilar tvingades väja, varav en bil åkte i diket. Ingen person uppges ha skadats vid olyckan.

– E6 i södergående riktning stängdes av, någonstans längre norrut. Vi fick stoppa trafiken för att förhindra att föraren skulle möta fler bilar. Det fattades beslut om att lägga ut en spikmatta på E6, som bilisten sedan kör över och spikmattan ger avsedd effekt.

Norr om Löddeköpinge tog vansinnesfärden slut.

– Föraren som körde mot färdriktningen är en man i 90-årsåldern. Han har blåst negativt, det finns ingen misstanke om rattfylleri, säger Anna Göransson.

Mannen förd till sjukhus för kontroll

90-åringens bil kommer att bärgas från platsen.

– Det handlar om någon sorts förvirring. Det är säkert inte medvetet, han verkar ha gjort något fel i trafiken och hamnat där, säger Magnus Lefevre, vakthavande befäl på polisen region syd.

Mannen har nu tagits till sjukhus för kontroll.

– Vi vet inte så mycket mer än att han är ganska gammal. Förmodligen kan det vara sjukdomsrelaterat, säger Magnus Lefevre på polisen.

Polisens vakthavande befäl bekräftar även att ingen har skadats under 90-åringens färd – trots att en bil tvingades väja och körde rakt in i ett mitträcke.