Pierre Jonsson, Svenska spel.Pierre Jonsson, Svenska spel.
Pierre Jonsson, Svenska spel.
West Bromwich blev Ystadbons stora kassako. Foto: Darren StaplesWest Bromwich blev Ystadbons stora kassako. Foto: Darren Staples
West Bromwich blev Ystadbons stora kassako. Foto: Darren Staples

Vann sju miljoner – planerar familjeresa

Publicerad

En medelålders familjefar i Ystad har just blivit sju miljoner kronor rikare tack vare åtta rätt på måltipset.

Men det tog Svenska spel två dagar att få tag på mannen – och då var han rejält trött.

– Han hade knappt kunnat sova efter vinsten, säger Pierre Jonsson på spelföretaget.

Det var inte förrän i den tredje övertidsminuten i matchen mellan West Bromwich och Stoke i lördags eftermiddag som det rasslade till i kassalådan. Då gjorde hemmalagets Jonny Evans segermålet till 2–1 och Ystadbon blev den ende i Sverige som hade åtta rätt.

Mannen hade passerat Tomelilla undre den gångna veckan och då passat på att lämna in sin måltipskupong i spelbutiken Stalltipset på Torget. Han spelade ett reducerat system för 67 kronor.

Kupongen gav honom nu en rad med åtta rätt, åtta rader med sju rätt och 14 rader med fem rätt. Totalt blev vinstsumman 6 861 312 kronor.

Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson började ringa storvinnaren vid 19-tiden på lördagskvällen och fortsatte med det över helgen. Men utan framgång.

Ringde själv på måndagen

På måndagseftermiddagen ringde det på Jonssons telefon:

– Hej, du har sökt mig. Det är jag som har vunnit på måltipset, sa mannen i luren.

– Jag har spelat på stryk- och måltipset sedan 1990 och gillar det här reducerade systemet med tolv kryss. Äntligen blev det åtta rätt!

Det visade sig att Ystadbon hade skaffat ny telefon och nytt abonnemang sedan han registrerade sitt spelkort hos Svenska spel. Så när Pierre Jonsson sökte vinnaren hamnade han på mannens äldre, sällan använda mobil.

På måndagen hade mannen startat sin gamla telefon och sett att någon sökt honom gång på gång sedan lördagskvällen. Han la ihop två och två, ringde tillbaka – och hamnade hos Pierre Jonsson.

– Det känns så kul att det är just den här killen som har vunnit. Inte någon som låter maskinen slumpa fram raderna utan en riktig spelare, säger Pierre Jonsson.

Kunde inte sova

Vinnaren berättade att han haft sömnlösa nätter efter vinsten.

– Det har inte blivit mycket sova sedan jag rättade raden sent i lördags. Vi var bortbjudna och när vi kom hem slängde jag ett öga på den rätta raden och såg då att nyckeln på mitt reducerade system föll ut med åtta rätt, sa han till Pierre Jonsson.

Han berättade också att familjen redan hade börjat titta på lockande resmål. Det var det första som pengarna skulle användas till.

– Nu kan vi åka till platser vi drömt om hela familjen utan att behöva räkna på kronorna. En underbar känsla, sa vinnaren till Pierre Jonsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag