Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vanja” levde som kriminell – men hon åkte aldrig fast

– Man tänker inte på att spara pengar och man tänker inte på vad man skulle kunna göra om två år om man låter dem växa, för det är snabba pengar, de bara kommer och går, säger Vanja.
Foto: JENS CHRISTIAN

Oftast är de någons fru, någons flickvän eller syster. 

Men tjejer i kriminella kretsar kan också ha nyckelroller – trots att de nästan aldrig syns. De har uppgifter som att köra, smuggla eller gömma vapen eller droger. 

– Tjejer kommer undan lättare. Du hör inte om dem, du vet inte att de finns. Men de kan ha tunga roller och ligga bakom mycket, säger Vanja, 23 år.

Ett av hennes egna starkaste minnen är när hon plötsligt insåg att hon var en del av ett brott där en kille blev svårt misshandlad. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 1 maj 2021 är det Expressens koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!

Kina kontrollerar delar av svensk vindkraft: ”Riskfyllt”

Statliga kinesiska bolag har investerat miljardbelopp • ”Kan finnas politisk agenda bakom”

Här säljer Kronofogden ut de kriminellas garderober

• Skyddsvästar • Gucci-skor • Rolex • Parajumpersjackor

Biancas och Pernillas imperium – nya lyxköpen

Inkomsterna bakom drömbostäderna • ”Största terrassen jag har sett”