Vanessa, 29, utsattes för rasistiskt påhopp

Vanessa Ammar är chockad efter onsdagens händelser.
Foto: Privat
Vanessa Ammar har drivit sin skönhetssalong i Malmö i fyra år.
Foto: Instagram

Vanessa Ammar, 29, är fortfarande chockad.

Hon säger att hon aldrig någonsin känt sig så kränkt och berättar om en kund som tyckte att "alla utlänningar borde utrotas".

Den utpekade kunden är en kvinna som är anställd av Malmö stad och som arbetar med unga.

– Jag vill berätta, för det här är inte okej. Ingen ska behöva bli behandlad så här, säger Vanessa.

I fyra år har hon drivit skönhetssalongen "Clicks by Vanessa" vid Drottningtorget i Malmö. Affärerna går bra och nyligen var hon med och öppnade ytterligare en salong, på Östermalm i Stockholm.

I onsdags kom det in en kund i salongen i Malmö. Kvinnan insisterade på att få en behandling som Vanessa berättar att hon inte rekommenderade.

Kunden stod på sig och Vanessa påbörjade behandlingen, men pausade efter en stund för att kundens hud inte skulle brännas. Då exploderade kunden i ett vredesutbrott, säger Vanessa.

– Jag blev chockad, hon satt på britsen och sa: "Det är så här ni jobbar, ni lurar folk på pengar. Ni kommer till Sverige och tar våra jobb". Hon skrek allt mer och pekade på min maskin och sa: "Den här maskinen är säkert köpt på Ali Baba Blocket".

Hon berättar att kvinnan lämnade behandlingsrummet och att bråket fortsatte ute i väntrummet.

– Jag var helt paff, men frågade varför hon inte upprepade vad hon sagt till mig innan. Då gick hon fram, ställde sig någon centimeter från mitt ansikte och sa: "Du, din jävla arabiska fitta. Jävla muslimer! Alla utlänningar borde utrotas".

Blev skärrad

Suzanna Forgacova arbetar i salongen och bekräftar Vanessas version. Det gör även Caroline Wingren, 27. Hon var kund och berättar att hon blev skärrad.

– Jag satt i väntrummet och först så trodde jag att de skojade med varandra. Men då sa Vanessa att kvinnan skulle berätta vad hon sagt innan.

– Hon puttade nästan på Vanessa och det var ett tumult. "Ni kommer hit här och bara förstör och luras" och "Din muslimska hora", sa hon, berättar Caroline Wingren.

Kvinnan, som polisanmälts av Vanessa, är anställd av Malmö stad och har ett yrke där hon har mycket kontakt med ungdomar med invandrarbakgrund. Hon berättar att hon själv ska lämna in en polisanmälan, eftersom hon känner sig kränkt.

– Man tror att man ska få en bra behandling, men får en slarvig och sen vill hon inte betala tillbaka pengarna. Jag vill inte diskutera det med pressen, vill hon gå den vägen så tror jag att hon förlorar mer på det själv.

"Det är bara ljug alltihop"

Kvinnan säger att Vanessas version - som bekräftas av två vittnen - inte stämmer.

– Det här är bara ljug alltihop, jag har inga kommentarer. Hon verkade ganska instabil, hon verkar ganska... Jag vill inte kommentera och gå i svarsmål mot sådana dumma saker som jag aldrig har sagt.

Du har inte sagt någonting rasistiskt alls?

– Nej, det har jag verkligen inte gjort. Jag är inte rasist, jag har jobbat med invandrare i många år.


Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter - där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!