Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vandrarhem blir lyxhotell – 26 rum och spaavdelning

Dagens toppnyheter – inrikes
Solstickans vandrarhem i Mellbystrand.Foto: Google maps
Skiss på hur det nya hotellet ska se ut när det står färdigt.Foto: AB Byggton-Villan

I tio år har människorna bakom Solstickans vandrarhem i Mellbystrand drömt om ett hotell.

Nu är planerna på väg att bli verklighet.

Resultatet blir en ny byggnad med bland annat 26 rum och spaavdelning.

Det har inte varit utan motstånd som Solstickans vandrarhem i Mellbystrand utanför Laholm har kämpat för ett nytt hotell.

Redan för tio år sedan togs det första steget mot bygglov, men då föll det på protester från grannarnas protester och en tidigare detaljplan som inte tillät hotell i fastigheten.

Andra försöket gjordes för fem år sedan.

Och nu söker Sweprima AB – som driver Solstickan och ett vandrarhemshotell i Halmstad – återigen bygglov för att bygga hotellet på den västra delen av tomten, skriver Hallandsposten

– Detaljplanen är ändrad och anpassad till verksamheten. Vi vill utveckla vår anläggning under vintertid också, säger Cecilia Kim, värd och delägare i Sweprima till tidningen.

Spa med inomhusbassäng

Det nya hotellet ska ha två plan och bestå av 26 rum.

Byggnaden kommer bland annat att ha utrymme för en konferensanläggning – men också en spaavdelning med inomhusbassäng.

– Det blir bättre anpassat till vad våra nuvarande gäster vill ha också. När det är dåligt väder på stranden vill de gärna bada inomhus. I Mellbystrand finns det ingen annan som har det erbjudandet, så vi tänkte försöka, säger Cecilia Kim till Hallandsposten.

Klart nästa år

Det befintliga vandrarhemmet har 13 rum och 12 stugor för uthyrning. Men enligt Cecilia Kim har behovet av ett hotell i ”högre standard” varit stort. 

– Vi tycker det är roligt att kunna erbjuda lite annat på anläggningen och att gästerna ska kunna välja mellan olika kategorier, säger hon.

Det nya hotellet är tänkt att byggas i vinter.

Om allt går enligt planerna kommer allt stå klart redan före nästa sommar och hotellet ska vara bokningsbarn innan nästa säsong.