Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vandalerna körde sönder klubbens fotbollsplaner

Så här såg det ut efter vandalernas framfart.Foto: Privat

Två av fotbollsplanerna på Söndrums IP i Halmstad är mer eller mindre förstörda efter att vandaler sladdat sönder gräsmattorna med bil.

I höstas plöjde man ner stora summor och energi för att göra gräset fint.

– Jag vet inte vad man ska säga, man blir ledsen och samtidigt fundersam på hur det ser ut i de här människornas hjärnor, säger Thomas Stålheden, ordförande i BK Astrio.

På Söndrums IP finns det flera fotbollsplaner, två större och ett antal mindre. Efter helgens vandaldåd är i varje fall två planer mer eller mindre förstörda.

– Det verkar vara koncentrerat till de västra delarna av området, jag har själv inte varit där och tittat än men av bilderna förstår man att det är omfattande skador, säger Thomas Stålheden.

Förstörelsen skedde förmodligen mellan fredag och lördag har gått till som så att någon har kört in på fotbollsplanerna och sladdat omkring. Förmodligen med en bil.

– Vi har varit med om det här tidigare, då har man kört med med moped. Nu ser det värre ut, det måste vara med en bil.

100 000 kronor

Detta är den andra gången på kort tid som idrottsplatser i Halmstad drabbas. Före jul slog ligisterna till mot Kärlekens IP. Då räknade kommunen med en återställningskostnad på upp till 100 000 kronor. Nu lär räkningen skena eftersom även Söndrum har drabbats, skriver Hallandsposten. 

– Det är så otroligt tråkigt detta. Den som har gjort det har ju av allt döma gjort det för att fördärva. Det är faktiskt tragiskt, säger Thomas Stålheden.

Thomas Stålheden, ordförande i BK Astrio.

Hur förstörelsen påverkar klubben, som har omkring 800 aktiva medlemmar fördelade på ungdomssidan och herr- och damlag, är oklart.

Planerna har tagit stryk av de senaste årens torka och i höstas körde kommunen ut ny jord för att fräscha upp planerna inför säsongen.

– Detta är som ett slag i ansiktet, jag hoppas att de går att rädda, säger Thomas Stålheden.

Händelsen ska polisanmälas.