Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvällsposten bjuder på en 70 meter lång tårta!

Eleverna på konditoriutbildningen på Värnhemsskolan har gjort 120 plåtar med bottnar – totalt kommer tårtan levereras i 70 kartonger från skolan till Kvällspostens redaktion vid Triangeln. Anton, Ebba, Emelie och Gilbert jobbar hårt med att få färdigt tårtan.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Fyllningen sätts på plats.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Lärare Göran Stein-Beer är glad över uppdraget och tycker det är nyttigt för eleverna att jobba ihop på det här sättet
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Värnhemsskolan har fått det ärofyllda uppdraget – och har gjort det med bravur!
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

I 70 år har Kvällsposten funnits som papperstidning.  

Det har firats på olika sätt under året – och på fredag blir det storkalas utanför redaktionen. Vid Triangeln i Malmö bjuder Kvällsposten på kaffe och 70 meter tårta  hela dagen. 

– Det ser ut att bli bra väder, och vi har flera gäster på plats, säger Maria Rydhagen, tf biträdande redaktionschef. 

Tidigare Kvällspostenmedarbetare och -profiler kommer förbi, det blir hemliga gäster, utdelning av tidningen och förhoppningsvis ett glatt och soligt kalas. På fredag, den 25:e maj, dukar Kvällsposten upp 70 meter tårta utanför redaktionen, på Triangelns hållplats, för att fira 70-årsjubileueet. 

Den 4 januari 1948 kom det första numret av Kvällsposten ut. Sedan dess har tidningen getts ut som kvällstidning i 70 år. Och i dag är Kvällsposten Sydsveriges största nyhetssajt, där besöksrekord har slagits gång på gång under de senaste åren. Det finns en TV-redaktion för rörligt material, som ingår i Expressen TV, och papperstidningen ökade mellan 2017 och 2018 räckvidden till 100 000. Ett unikt lyft i en bransch där tidningsupplagorna generellt sjunker.  

– Det är otroligt roligt att Kvällsposten som varumärke fortfarande är så stort och starkt. Vi försöker varje dag förvalta läsarnas förtroende, som gjort oss till den största nyhetsförmedlaren i Sydsverige, säger Maria Rydhagen, tf biträdande redaktionschef och krönikör. 


LÄS MER: Här är eleverna som bakar 70 meter långa tårtan


Maria Rydhagen, tf biträdande redaktionschef.
Foto: Kvällsposten

LÄS MER: Kvällsposten fyller 70 år 


Lämna dina nyhetstips till våra reportrar


LÄS MER: 70-åringarna som fyller samma dag som Kvällsposten 


Själva 70-årsjubileumet då? Jo, det har firats och uppmärksammats på olika sätt sedan i januari. Och fler evenemang och upptåg lär det bli under året. 

På fredag är det dags igen när Kvällsposten, från 11-tiden, bjuder alla som vill på kaffe och tårta. Med hjälp av Malmö restaurangskolas elever har förberedelserna pågått en längre tid – och självklart är tårtan röd och gul, precis som Kvällspostens färger. 

Du kan också lämna tips till Kvällspostens reportrar eller fotograferas med getingen. 

– Alla är välkomna att titta förbi oss och prata. Det går utmärkt att lämna nyhetstips och ge oss synpunkter, eller bara att njuta av det vackra vädret och äta tårta, säger Maria Rydhagen.

Fler firanden under året lär det bli. På pressfrihetens dag, den 3 maj, fanns Kvällsposten på plats på Centralstationen och delade ut gratis tidningar hela dagen, för att uppmärksamma fängslade journalisters situation i världen. På seniormässan i Malmö, den 24:e till 26:e april, träffade vi våra seniora läsare. 

Och nu blir det alltså tårtkalas. Välkommen att fira med oss! 


LÄS MER: 70 år av tidningshistoria i Sydsverige 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!