Valeries sagobröllop blev en riktig pärla

Lyxklänning. Den egendesignade brudklänningen i fransk spets har kostat drygt 100 000 kr och har över 6 000 pärlor och stenar.. Foto: Waldemar Hansson

Kändisdesignern och Guldknappen-vinnaren Valerie Aflalos kungliga bröllop - från samma tygleverantör som fixade Kate Middletons brudklänning. Det var kungligt festligt när svenska kändisdesignern Valerie Aflalo sa ja till fästmannen Johan Törnström i helgen.

Men det var på håret att Valeries superlyxiga brudklänning i egen design inte skulle hinna fram till bröllopet.

- Klänningen fastnade i tullen vid två tillfällen så det var snudd på att jag skulle tvingas rota fram något annat i min kollektion, säger en lycklig Valerie till Kvällsposten efter vigseln ute i det fria.

Efter vigseln ställde en sprudlande glad Valerie Aflalo upp för fotografering med maken Johan Törnström och de båda döttrarna, tillika näbbarna, Nicoletta och Bianca, vid Görvälns slott vid Mälaren.

Den superlyxiga klänningen har tagit nästan ett år att tillverka från de första skisserna i ateljén i Stockholm till färdig brudklänning.

Klänningen har sedan tagit form i fyra länder - Sverige, Frankrike, Indien och Kroatien.

Varit ett par i fyra år

Valerie och Johan har varit ett par i fyra år. Tillsammans har de dottern Bianca 1,5, Valerie har dottern Nicoletta, 7, från sitt tidigare äktenskap.

- Jag är fantastiskt lycklig, jag har längtat så efter den här dagen, säger Valerie när hon är mitt inne i bröllopsyran.

- Ett bröllop där vi också kan samlade alla våra vänner för en stor fest på det här fantastiska slottet.

År 2000 korades Malmöfödda Valerie Aflalo till Fröken Sverige, därefter arbetade hon som modell runtom i Europa och i Sverige innan hon utbildade sig till designer i Paris.

Fick Guldknappen

Förra året fick hon sitt verkliga erkännande med utmärkelsen Guldknappen - läsarnas pris.

Bröllopet låg perfekt i tiden eftersom Valerie länge velat göra sin egen brudkollektion.

- I min design drivs jag av min egen passion och vad som händer i livet.

- Mina klänningar har använts vid flera bröllop så när jag själv skulle gifta mig tänkte jag: nu ska jag lansera min egen brudkollektion. Jag gör kläder som jag själv vill ha - en brudklänning har ju varit högt upp på önskelistan ett tag...

Valeries brudklänning i fransk spets med broderier har kostat drygt 100 000 kronor men i hennes egen kollektion, som lanseras till hösten, kostar klänningarna mellan 5 000 och 20 000 kronor.

- Min brudkollektion kommer att bestå av sju olika brudklänningar, två "jumpsuits", perfekt att byta om till under kvällen, fem olika klänningar för tärnor och två näbbklänningar.

Kunglig tygleverantör

- Sidentyget till min klänning kommer från anrika Solstiss i Frankrike som även levererade tyget till Kate Middletons brudklänning, säger Valerie stolt och förtydligar skämtsamt sin "kungliga framtoning" denna dag.

- Jag älskar vackra och skira spetstyger, på min brudklänning har vi även broderat stenar för hand för att få den rätta känslan. Totalt finns det över 6 000 handbroderade pärlor och Swarovski-stenar, säger hon.

I dag hyllas Valerie Aflalo för sin design som hon själv beskriver som "sexig och lite rock'n'roll".

Carolina Gynning, Hollywoodstjärnan Malin Åkerman och programledaren Anna Brolin är några av de kändisar som klär sig i Valerie design.

I dag omsätter företaget 10 miljoner kronor och finns i ett hundratal butiker i Sverige och ute i Europa som säljer märket.

Vad händer efter bröllopet?

- Vi åker på bröllopsresa till södra Sicilien, det är just nu vårt drömresmål, god mat, vackra kläder och inspirerande för mig i mitt jobb. Domenico Dolce, ena halvan i Dolce & Gabbana, kommer ju därifrån...

Valerie är uppvuxen i Malmö - Blev fröken sverige år 2000

Namn: Valerie Aflalo.

Ålder: 37 år.

Familj: Maken Johan Törnström, 37, vd på Multilotto Technologies, deras gemensamma dotter Bianca, 1,5, och Nicoletta, 7 (vars pappa är Valeries exman).

Bor: Birkastan, Stockholm.

Uppvuxen i: Malmö.

Bakgrund: Modell, Fröken Sverige 2000, har utbildats hos couture-designern Renato Nucci i Paris.

Valerie-stilen: "Att kunna kombinera mina kläder så att de håller från morgon till sen kväll".

Sysslar med: Kreativ chef för klädmärket Valerie Design, som hon äger tillsammans med sina föräldrar (mamma Anki är vd). Yngsta systern Ariane jobbar i Valeries affär i Mood-gallerian i Stockholm och sköter webbbutiken.

Blogg: valerieaflalo.damernasvarld.se - här kommer mer från brudkollektionen framöver.

Aktuell: Gifte sig med Johan Törnström i närheten av Görvälns Slott (Järfälla, Stockholm) lördagen den 7 juni. Fick 2013 "Guldknappen - Läsarnas Pris" och arbetar nu med sin första brudkollektion samt Valerie Designs höstkollektion 2014.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!