Sjukhuspersonal åtalas för misstänkt våldtäkt. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNSjukhuspersonal åtalas för misstänkt våldtäkt. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sjukhuspersonal åtalas för misstänkt våldtäkt. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kvinna var berusad och inlagd på akuten när hon ska ha våldtagits. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖMKvinna var berusad och inlagd på akuten när hon ska ha våldtagits. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Kvinna var berusad och inlagd på akuten när hon ska ha våldtagits. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Våldtogs på akuten av sjukvårdspersonal

Publicerad

Kvinnan var inlagd på akuten, med anledning av sitt berusade tillstånd.

En manligt anställd på sjukhuset åtalas nu, misstänkt för att ha våldtagit henne under tiden.

– Sådana här typer av våldtäkt kan straffas med upp till ett år och två månaders fängelse säger Søren Harbo, åklagare, till BT

En manlig anställd på ett sjukhus i Köpenhamn åtalas för samlag med en patient på akuten, skriver BT.

Enligt åtalet har den misstänkte mannen haft "samlag eller annat sexuellt utförande" med patienten, som med anledning av sitt berusade tillstånd inte kunde sätta sig emot handlingen.

Kvinnan låg under övergreppets gång i framstupa sidoläge.

Erkänner sig skyldig

Åklagaren Søren Harbo berättar för tidningen att den åtalade erkänner sig skyldig till brott.

– Sådana här typer av våldtäkt kan straffas med upp till ett år och två månaders fängelse. Men det är klart att åklagarmyndigheten anser att han bör ha ett hårdare straff, då han har missbrukat sin ställning, säger han.

Ärendet tas till domstol den tredje och fjärde maj.

Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag