Polis fritog kvinnan som våldtagits av de två männen samt andra män som inte identifierats. Hon hölls inspärrad i en källare. Foto: Mikael NilssonPolis fritog kvinnan som våldtagits av de två männen samt andra män som inte identifierats. Hon hölls inspärrad i en källare. Foto: Mikael Nilsson
Polis fritog kvinnan som våldtagits av de två männen samt andra män som inte identifierats. Hon hölls inspärrad i en källare. Foto: Mikael Nilsson
25-åringen sköts av polis efter att han dragit den här kolsyrepistolen. Vapnet hade använts för att dödshota den våldtagna kvinnan, enligt åklagaren. Foto: Mikael Nilsson25-åringen sköts av polis efter att han dragit den här kolsyrepistolen. Vapnet hade använts för att dödshota den våldtagna kvinnan, enligt åklagaren. Foto: Mikael Nilsson
25-åringen sköts av polis efter att han dragit den här kolsyrepistolen. Vapnet hade använts för att dödshota den våldtagna kvinnan, enligt åklagaren. Foto: Mikael Nilsson

Kvinna kidnappades och våldtogs av flera män

Publicerad

Inom kort inleds en rättegång i Malmö mot två män, 16 och 25 år gamla, som båda misstänks att under loppet av en månad ha tagit till fånga och misshandlat tre kvinnor

En av kvinnorna hölls inspärrad i en källare där hon våldtogs av flera män, misshandlades och utsattes för dödshot.

Den äldre mannen sköts av polis i samband med att kvinnan som hållits inspärrad i källaren fritogs. Den yngre mannen greps samtidigt.

Kammaråklagare Kristina Amilon har väckt tre olika åtal mot bröderna, och en tredje man. Det senaste åtalet kom in i dag till Malmö tingsrätt.

De två bröderna misstänks ha stämt träff med en kvinna sent på kvällen den 28 april i år vid en adress i Malmö. När hon kom dit ska 16-åringen och 25-åringen ha fört henne till en källare i ett hyreshus.

Sprutade kallt vatten

Där misstänks de ha misshandlat henne med slag på överkroppen. I källaren, där vittnen ska ha sett den yngre mannen, tvingades kvinnan klä av sig, enligt åklagaren.

Sedan ska någon av dem ha sprutat kallt vatten på henne. Hon blev även bunden till händer och fötter.

Männen tog hennes mobiltelefon och ringde sedan till en av hennes kvinnliga bekant till och krävde en lösensumma på 20 000 kronor.

Under tiden i källaren utsattes kvinnan för upprepade våldtäkter. Enligt stämningsansökan ska även andra män ha utsatt kvinnan för våldtäkt. De männen har inte identifierats.

På morgonen fördes kvinnan till en lägenhet i samma hyreshus och utsattes på nytt för fler våldtäkter. 

Samma dag fick polisen larm om att kvinnan hölls fången.

Knyts till fler våldtäkter

När hon fritogs av polis ska den äldre brodern ha dragit vad åklagaren beskriver som ett pistolliknande föremål när han skulle gripas. Han blev då skjuten av polis.

Båda männen anhölls och blev senare häktade. I efterhand har polisen kunnat knyta de två männen till två andra våldtäkter.

16-åringen misstänks för att tillsammans med en bekant ha våldtagit en kvinna den 18 mars. De ska ha trängt in i hennes lägenhet under natten och utsatt henne för en grov våldtäkt.

25-åringen misstänks för att den 8 april ha frihetsberövat en kvinna i sin bil och då misshandlat henne och våldtagit henne.

Båda nekar nekar till brott.

Den yngre mannens ålder ifrågasätts av åklagaren efter att han genomgått en åldersbestämning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag