Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Betalade kvinna för sällskap – låste in och våldtog henne

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige
Tingsrätten bedömer brottet som grov våldtäkt.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Den 38-årige mannen betalade för kvinnans sällskap.

Därefter höll han henne inlåst i en lägenhet och våldtog henne i flera timmar.

Nu döms han till fem års fängelse för grov våldtäkt.

Det var i mars som SOS larmades av en skärrad kvinna som berättade att hon blivit utsatt för våldtäkt, knivhot och våld i en lägenhet i Malmö.

Enligt kvinnan ska mannen ha haft samlag med henne flera gånger mot hennes vilja. Han ska även ha hållit henne kvar i lägenheten under knivhot och betett sig våldsamt under natten.

38-åringen och kvinnan kände inte varandra sedan tidigare, utan ska ha blivit sammanförda via en gemensam bekant. 38-åringen berättade i rätten att han betalat kvinnan för sällskap, men enligt kvinnan ville han inte föra över hela den överenskomna summan eftersom de aldrig hade samlag. 

Hotade med kniv och skrek hora

Mannen blev aggressiv efter att ha tagit kokain och började uppträda våldsamt, berättade kvinnan i rätten. Han ska ha skrikit ”hora” och ”du ska bli min brud”.

Kvinnan berättade i rätten att hon inte vågade lämna lägenheten eftersom hon var rädd att hon inte skulle komma ut med livet i behåll.

38-åringen förklarade i rätten att han fick en blackout under natten och att han därför inte minns något våld. Han erkände att han kan bli verbalt utåtagerande när han är påverkad, men sade att han aldrig brukar våld. 

Döms för grov våldtäkt

Åklagaren bedömde kvinnans berättelse av händelseförloppet under natten som trovärdig. Tillsammans med de uppgifter som polisen på plats lämnade i förhör och det inspelade samtalet med larmcentralen finns en tillräckligt stark bevisning för att kunna döma mannen till fängelse. 

Tingsrätten bedömer brottet som grovt eftersom mannen har knivhotat kvinnan och hållit henne kvar i lägenheten under sitt våld i en och en halv timme. Under denna tid har han haft sex med kvinnan flera gånger mot hennes vilja. 

Den 38-årige mannen döms nu till fem års fängelse för grov våldtäkt och olaga hot.