Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldtog ex-sambons dotter – får fängelse

Den 44-årige mannen i Malmö dömdes på tisdagen till två års fängelse av tingsrätten för våldtäkt på dottern till sin tidigare sambo.Foto: Fotograf Jens Christian

En tidigare ostraffad 44-årig man i Malmö dömdes på tisdagen till två års fängelse för våldtäkt på dottern till sin tidigare sambo.

Hon var berusad och vaknade av han var inne i henne. Mannen nekade men DNA bevisade vad han hade gjort.

Han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd.

Händelsen inträffade i november, på natten efter kvinnans 25-årsfest. Hennes mamma hade flyttat och lämnat lägenheten till ex-sambon. Och han var hygglig och lät dottern ha sin fest där och sova över efteråt. Alla hade druckit en hel del.

Vid 02-tiden vaknade kvinnan av att hon kände att en man var inne i henne. Så fort hon reagerade drog han sig ur. Strax därpå slog han sitt huvud mot väggen och sa "vad har jag gjort?" – vilket rätten tar som ett bevis för att han förstod att han handlat felaktigt.

Kunde inte försvara sig

Domstolen bedömer att 44-åringen har "genomfört ett samlag när hon sov och på grund av sömn och berusning saknade möjlighet att försvara sin sexuella integritet".

Mannen har från början nekat till anklagelserna. Han har sagt att han inte hade något minne av händelsen och att det kunde ha varit någon annan som hade sex med henne.

Men 25-åringens DNA kunde säkras på hans kropp och hans underkläder. Rätten anser att mannen är överbevisad om våldtäkt på henne. Straffvärdet är två års fängelse och det har inte framkommit några förmildrande omständigheter.

Häktad sedan november

Han har suttit häktad sedan den 29 november och ska stanna kvar i häkte tills domen vunnit laga kraft. 44-åringen ska också betala 100 000 kronor till offret i kränkningsersättning och 15 000 för sveda och värk.

Kvinnan har sedan händelsen lidit av psykiska besvär i form av ångest och sömnproblem och ska gå i terapi.