Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldtog dotter på sitt eget bröllop

Se vilka brott som är vanligast i Sydsverige.
Mannen dömdes först av rätten i Kolding.
Foto: DANSKA POLISEN / DANSKA POLISEN

Mannen firade sitt bröllop på en herrgård utanför danska Kolding.

Men under natten våldtog han sin egen dotter. Han har tidigare dömts till två år och sex månaders fängelse, nu avslås mannens överklagande, rapporterar danska TV2.

”Förlåt. Jag tog fel. Förlåt”, skrev mannen i ett sms till dottern veckan efter händelsen.

Mannen, som är i 50-årsåldern, dömdes i januari för våldtäkt till 2,5v års fängelse. Han dömdes dessutom att betala 60 000 danska kronor i skadestånd till dottern.

Det var en dom som mannen överklagande, ett överklagande som nu avslagits. Domen mot mannen står sålunda fast.

Mannen och dottern, som är i 20-årsåldern, fick kontakt under 2017. När mannen den 18 augusti skulle gifta sig bjöd han dottern till festligheterna. Dottern ska enligt domen under kvällen blivit så berusad att hon somnade i herrgårdens bröllopssvit. Där la sig också pappan framemot natten, och pappans nyblivna hustru.

Enligt vad dottern berättat våldtog pappan henne under natten. 

Sms-konversation avgörande

Mannen har nekat till anklagelserna, hävdat att han saknar minnesbilder från att något skett och hävdat att han satte på sig ett par byxor när han insåg att det var hans dotter som låg intill honom i sängen.

Rätten i Kolding valde dock att gå på dotterns version. Hennes berättelse styrks, enligt domen, dessutom av en sms-konversation mellan mannen och dottern under veckan efter våldtäkten, där de två diskuterade en förestående resa de planerat.

”Jag vill inte följa med till Berlin. Jag tycker att vi ska avbryta all kontakt. Det du har utsatt mig för kan jag inte acceptera. Jag bad dig vänligt att sluta, och du fortsatte”, skriver dottern bland annat. 

Mannen ska, enligt JydskeVestkysten, ha svarat att han trodde det var hans hustru – exakt vad han menade med det är oklart.

”Förlåt. Jag tog fel. Förlåt. Jag trodde det var (hustruns namn). kan vi inte försöka hålla kontakt? Förlåt”, svarade den 50-årige pappan enligt Ekstrabladet.

Rätten i Viborg har nu fastställt domen mot mannen.