Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Våldtog 17-åringen i ambulansen – åtalas

Den här artikeln publicerades den 17 oktober 2013 och är alltså en gammal artikel.


Kvinnan var så kraftigt berusad att hon behövde vård.

Men i ambulansen på väg till sjukhuset ska 17-åringen ha blivit utsatt för våldtäkt av en ambulansvårdare.

Nu åtalas vårdaren för övergreppet men hävdar själv att flickan var med på det, rapporterar Ekstrabladet.

Flickan hade varit på fest och var så kraftigt berusad att hon inte klarade av att ta hand om sig själv. Flickans väninna valde då att tillkallade en ambulans som skulle föra flickan till sjukhus.

Men under tiden föraren och väninnan satt i ambulansens förardel utsattes 17-åringen för ett övergrepp på ambulansbåren. Luckan mellan de två delarna ska ha varit stängd under hela färden och varken väninnan eller föraren hörde eller såg något av våldtäkten.

Enligt åtalet ska flickan utsatts för både oralsex och samlag. Väl på sjukhuset beskrev 17-åringen det som att något "märkligt" hade hänt under färden och att hon blivit "bedövad".

Sperma hittades både i bilen och på flickan och genom dna-analys kunde spåren knytas till den nu åtalade ambulansvårdaren.

Helt frivilligt

Enligt Ekstrabladet ska vårdaren ha erkänt att han haft sex med flickan men hävdar att det skett helt frivilligt. Vårdaren stängdes omedelbart av från sin tjänst och sa senare upp sig.

Louis Honoré, informationschef på företaget Falck som körde ambulansen, säger till tidningen att våldtäktsuppgifterna lamslagit henne helt.

– Det strider inte bara mot Falcks värderingar, utan även mot reglerna för förhållandet mellan personal och patient, säger hon till Ekstrabladet.

Nu har åtal väckts mot ambulansföraren. Han åtalas för våldtäkt och döms mannen riskerar han upp till åtta års fängelse.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!