Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sexanklagad läkare utreds för psykstörning

Läkaren anses vara skyldig i Helsingborgs Tingsrätt. Men för att veta om han kan dömas till fängelse eller till psykiatrisk vård, måste läkaren genomgå en omfattande psykiatrisk undersökning.
På mottagningsrummet uppges de brott läkaren nu anklagas för ha skett.

Läkaren i Helsingborg misstänks utsatt patienter på sin mottagning för både våldtäkt och sexuellt ofredande.

Han greps av polis på mottagningen och har suttit häktad sedan den 21 januari. 

Men en fällande dom dröjer, läkaren ska nu utredas då han misstänkts lida av en allvarlig psykisk störning, skriver Helsingborgs Dagblad.

Läkaren i Helsingborg ansågs i branschen som mycket duktig och hade stort förtroende från sina kolleger.

Måndagen den 18 januari i år hörde dock en kvinna av sig till polisen och anmälde att hon utsatts för brott under besöket på mottagningen.

Det misstänkta brottet ska ha skett mellan klockan 14.00 och 14.30 och en dryg timme senare greps läkaren på sin arbetsplats. Sedan dess har han suttit inlåst. 

DNA-spår

Läkaren har hela tiden nekat till anklagelserna. 

I bevisen mot läkaren finns främst DNA-spår från händelsen i januari i år, då patienten slickades i underlivet.

Det finns även uppgifter om att läkaren alldeles efter händelsen själv skickat i väg ett mejl till sin arbetsgivare där han erkänner att han varit närgången och nu troligen behöver lämna sin tjänst.

När det blev känt att en läkare i Helsingborg gripits för våldtäkt hörde fler kvinnor av sig till polisen. Kvinnorna kände inte varandra, men berättade om upplevelser som var snarlika.

När rättegången väl inleddes var det fem kvinnor som stod som målsägande, med vittnesmål om sexuella övergrepp. 

Utreds för psykisk störning

I samband med utredningen gjordes också en mindre psykiatrisk undersökning av läkaren. Resultatet av denna var att det fanns misstankar om att läkaren led en allvarlig psykisk störning i samband med att sexbrotten ska ha genomförts men också att han kunde misstänkas lida av en allvarlig psykisk störning när han undersöktes, skriver Helsingborgs Dagblad. 

Därför har rättegången nu satts på paus. 

Läkaren anses vara skyldig i Helsingborgs Tingsrätt. Men för att veta om han kan dömas till fängelse eller till psykiatrisk vård, måste läkaren genomgå en omfattande psykiatrisk undersökning.


TV: Man skjuten i benet – tog sig själv till akuten

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!