Överfallet skedde i Fredericia i Danmark.Överfallet skedde i Fredericia i Danmark.
Överfallet skedde i Fredericia i Danmark.
Överfallet skedde i lördags. 17-åriga Emilia skulle bara passera ett gäng med killar när en av dem plötsligt grabbade tag i henne. Foto: PrivatÖverfallet skedde i lördags. 17-åriga Emilia skulle bara passera ett gäng med killar när en av dem plötsligt grabbade tag i henne. Foto: Privat
Överfallet skedde i lördags. 17-åriga Emilia skulle bara passera ett gäng med killar när en av dem plötsligt grabbade tag i henne. Foto: Privat
Enligt 17-åringen blev hon skuren med något vasst över kinden innan hon lyckades fly. Foto: FacebookEnligt 17-åringen blev hon skuren med något vasst över kinden innan hon lyckades fly. Foto: Facebook
Enligt 17-åringen blev hon skuren med något vasst över kinden innan hon lyckades fly. Foto: Facebook
Nu sprids hennes storasysters inlägg om händelsen i sociala medier. Foto: FacebookNu sprids hennes storasysters inlägg om händelsen i sociala medier. Foto: Facebook
Nu sprids hennes storasysters inlägg om händelsen i sociala medier.  Foto: Facebook

Våldsmännen skar upp Emilias ansikte

Publicerad

När Emilia Jensen, 17, passerade de fyra killarna tog en av dem tag i henne och skar henne i ansiktet med något vasst.

Nu sprids hennes systers Facebook-inlägg om händelsen.

– Vi vill uppmana andra – framför allt tjejer – att inte bara acceptera våld, säger systrarnas pappa, Torben Jensen, till Kvällsposten.

Runt 21-tiden lördagen den 24 september kommer 17-åriga Emilia. På hennes kind sitter ett plåster och enligt hennes storasyster är 17-åringens blick helt tom.

Bara någon timme tidigare har Emilia gått ensam längs med en stig i danska Fredericia där hon bor. Framför henne går fyra killar.

Men när Emilia ska passera dem grabbar en av dem plötsligt tag i henne. Enligt Emilia skär han henne sedan med ett vasst föremål.

Hon lyckas grabba tag i förövarens nacke och lyckas på så sätt slå sig fri och kan springa från platsen. Hon möter sedan upp med sina väninnor som tar henne hem.

17-åringen får senare åka till sjukhus, men uppges inte ha behövt bli sydd.

Varna andra tjejer

Enligt Torben Jensen känner sig Emilia fortfarande alltför skärrad för att själv prata om händelsen. Han säger dock att inlägget är ett sätt för familjen att varna andra i Fredericia.

"Vi vill berätta för andra, speciellt tjejer, att man inte bara ska acceptera våld. Att de, oavsett vad, alltid ska kontakta föräldrar och rättsväsendet. Våld oavsett slag är aldrig är acceptabelt", skriver Torben Jensen i ett meddelande till Kvällsposten.

Efter inlägget har en mängd människor hört av sig till familjen.

"Vi har fått massor med meddelande från folk som vill hjälpa oss med information", skriver pappan.

Ytterligare en incident

Händelsen är också polisanmäld.

Lokalpolisen bekräftar för BT att de har fått in en anmälan och just nu håller på att utreda händelsen. Enligt den danska tidningen har det dock varit svårt för Emilia att lämna några detaljerade signalement av gärningsmännen.

Efter incidenten med Emilia har polisen fått in ytterligare en anmälning från en 15-årig flicka. Flickan uppger att hon blivit överfallen av tre okända som bland annat snittat henne i ansiktet.

– Men signalementet är väldigt sparsamt och det finns inga vittnen, säger Bent Sten Andersen, vakthavande befäl vid Nordsjællands Politi till BT.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag